ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ: Μπορούμε να προχωρήσουμε στη θέσπιση κατώτατου μισθού

Κοντεύουμε σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2022

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Βρισκόμαστε κοντά σε θέσπιση του κατώτατου μισθού στην Κύπρο. Στο πλαίσιο απάντησης ερωτήσεων των βουλευτών κατά την παρουσίαση του Προϋπολογισμού 2022 ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης τόνισε πως μπορούμε να προχωρήσουμε τάχιστα στη θέσπιση του κατώτατου μισθού στην Κύπρο.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, κοντεύουμε σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης στην Κύπρο, γι’ αυτό και από την επόμενη εβδομάδα –όπως είπε- θα αρχίσει ο κοινωνικός διάλογος με τους εμπλεκομένους, παρούσης και της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου. Σημείωσε πως η θέσπιση του κατώτατου μισθού είναι υψίστης σημασίας για την Κυβέρνηση, που όμως πρέπει να γίνει σε σωστές βάσεις.

Τέλος, υπογράμμισε ότι υπάρχει και έλλειψη εργατικού δυναμικού σε διαφόρους τομείς. Το ποσοστό της ανεργίας που βρίσκεται στο πλαίσιο των συνθηκών πλήρους απασχόλησης λογίζεται το 5%.

Όσον αφορά στα του κρατικού Προϋπολογισμού του 2022, θα έχει έσοδα, εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών ροών αναμένεται να ανέλθουν στα €6.731 εκ. σε σύγκριση με αναθεωρημένα έσοδα ύψους €6.473 εκ. το 2020, προβλέπεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 4%. Οι Δαπάνες, εξαιρουμένων των αποπληρωμών δανείων αναμένεται να παρουσιάσουν μικρή μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Συγκεκριμένα, για το 2022 προϋπολογίζονται στα €8.408 εκ. σε σύγκριση με €8.479 εκ. το 2021.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση