ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ: Οι αγορές εξακολουθούν να δείχνουν εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία

Πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει επιτευχθεί ποτέ για 5ετή διάρκεια στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι διεθνείς αγορές εξακολουθούν να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυπριακή οικονομία και στις πολιτικές της αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης μετά την έξοδο της Κύπρου στις αγορές μέσω 5ετούς ομολόγου.

"Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εξαιρετικά επιτυχημένη νέα έκδοση 5ετούς ομολόγου έναντι €1,0 δις. Παρόλο που η τελική τιμολόγηση θα καθοριστεί αργότερα μέσα στην ημέρα, αναμένουμε ότι θα κυμανθεί περίπου στο 0,05% - 0,06% ετησίως. Πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει επιτευχθεί ποτέ για 5ετή διάρκεια στην Κυπριακή Δημοκρατία", αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Οικονομικών.

Σχολιάζει πως, "έχει επιτευχθεί υπερκάλυψη 8 φορές το ποσό που ζητήθηκε. Η συνολική προσφορά έχει φτάσει τα €8 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που, σε συνδυασμό με την ενδεικτική απόδοση, δείχνει ότι σε αυτή τη δύσκολη διεθνή οικονομική κατάσταση, λόγω της πανδημίας, οι διεθνείς αγορές εξακολουθούν να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυπριακή οικονομία και στις πολιτικές της".

"Σε μια εποχή που η κρίση έχει επηρεάσει σοβαρά μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας, η έκδοση αυτού του ομολόγου ενισχύει τη ρευστότητα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης ήταν, και παραμένει, να διασφαλίσει τα απαραίτητα πυρομαχικά, τα οποία θα μας επιτρέψουν να στηρίξουμε το κράτος πρόνοιας και το σύστημα υγείας μέχρι να ανακάμψει η οικονομία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δημοσιονομική βιωσιμότητα", καταλήγει κατά την ανακοίνωσή του για έκδοση 5ετούς ομολόγου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση