ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ - Στήριξη στις προσπάθειες ΟΑΥ για αναβάθμιση παρεχομένων υπηρεσιών

Ο κ. Κεραυνός είπε ότι έτυχε ενημέρωσης από τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο του Οργανισμού για θέματα που τους απασχολούν

ΚΥΠΕ

Τη στήριξη της Κυβέρνησης στις προσπάθειες του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις του στη Λευκωσία, μετά την πρώτη εθιμοτυπική του συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, ο κ. Κεραυνός είπε ότι έτυχε ενημέρωσης από τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο του Οργανισμού για θέματα που τους απασχολούν.

«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, μπορώ να πω και σε βάθος και η επίσκεψή μου δείχνει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για αυτό τον θεσμό, έναν θεσμό ο οποίος ανήκει στο λαό, έναν θεσμό που η νέα Κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να διατηρηθεί, να ενισχυθεί, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας μας», σημείωσε.

Ο κ. Κεραυνός σημείωσε ότι διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΟΑΥ ότι θα είναι δίπλα τους στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, ιδιαίτερα για να βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά και για να αντιμετωπίσουν τις διάφορες αδυναμίες και στρεβλώσεις που παρουσιάζονται κατά καιρούς, χαρακτηρίζοντάς τις αναμενόμενες για έναν νέο οργανισμό με πάρα πολλές πτυχές.

Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θεσμό και θα είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού. «Είναι δεδομένο ότι θα συμβάλουμε με κάθε θετική σκέψη», είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο συζητήθηκαν κάποια συγκεκριμένα βήματα για αλλαγές που προγραμματίζονται και κάποια χρονοδιαγράμματα, ο κ. Κεραυνός είπε ότι ο ΟΑΥ έχει ένα πρόγραμμα για αλλαγές, βελτιώσεις, για εφαρμογή κάποιων νέων πρωτοκόλλων, για εφαρμογή δεικτών ποιότητας, για μια συνεχή αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος, για καλύτερη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.

«Αυτό μας ικανοποιεί γιατί δείχνει ότι ο οργανισμός δίνει μεγάλη προσοχή στην ποιότητα σε θέματα υγείας», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΥ Σταύρος Μιχαήλ, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του κάτι που δείχνει, όπως είπε, το ενδιαφέρον όχι μόνο του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και όλης της Κυβέρνησης να στηριχθεί το ΓεΣΥ, «αυτή η μεγάλη, μεταρρύθμιση προς όφελος του Κυπριακού λαού».

Πρόσθεσε ότι θα συνεργαστούν, με τον Υπουργό, αφού όπως είπε «είμαστε στο ίδιο καράβι». Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα συνεχιστούν όλα όσα προγραμματίζει ο ΟΑΥ για να προσφέρει ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον κόσμο ο οποίος συνεισφέρει στο ΓεΣΥ.

Σημείωσε ότι με τον Υπουργό γνωρίζονται από τις προηγούμενές τους θητείες στο Υπουργείο Οικονομικών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο τέλος η συνεργασία αυτή, θα αποβεί προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Ευχαρίστησε τον Υπουργό που έκανε μια από τις πρώτες επισκέψεις του στο Οργανισμό, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο τους δίνει δύναμη να συνεχίσουνε με περισσότερη όρεξη για να πετύχουν τους στόχους τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΥΠΟΙΚ  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση