ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζητούν φορολογικούς ελέγχους σ' αυτούς που ασχολήθηκαν με διαβατήρια

Πίνακας που επισυνάπτει η κ. Χαραλαμπίδου, δείχνει τους πρωταθλητές του Business των διαβατηρίων μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στο πλαίσιο ερώτησης της βουλευτού κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου αναφορικά με το επενδυτικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα αν ο Έφορος Φορολογίας έχει ξεκινήσει έλεγχο για οποιονδήποτε περιλαμβάνεται σε κατάλογο με τα δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία που σχετίζονται με το θέμα των διαβατηρίων, αποκαλύπτονται ποια γραφεία είχαν αναλάβει τις περισσότερες αιτήσεις για διαβατήρια μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Την ίδια ώρα, ζητά επιτακτικά τον φορολογικό έλεγχο των γραφείων που ασχολήθηκαν με αυτο το Business.

Η κ. Χαραλαμπίδου, στην ερώτησή της που βρίσκεται στο αρχείο της Βουλής, αναφέρει πως ο Έφορος Φορολογίας έχει υπερεξουσίες σε θέματα ελέγχου των φορολογούμενων πολιτών. Η κ. Χαραλαμπίδου ζητά να εξεταστούν για πόσες από τις περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και τεκμηριώθηκε ότι κρατικοί αξιωματούχοι εμπλέκονταν σε σκάνδαλα (κάποιοι κατέληξαν και στη φυλακή) έχει προχωρήσει το Τμήμα Φορολογίας σε ουσιαστικό έλεγχο φορολογικών δηλώσεων και περιουσιακών στοιχείων και για ποιους έγινε αυτό.

Η κ. Χαραλαμπίδου τονίζει πως, ο αριθμός εκδοθέντων διαβατήριων παρουσιάζει αύξηση για κάποια από τα γραφεία σε πιο πρόσφατο κατάλογο. «Να μας πείτε αν έχετε ξεκινήσει έλεγχο για οιονδήποτε περιλαμβάνεται σε αυτό τον κατάλογο. Η ερώτηση αναφέρεται και για αξιωματούχους που η ανάμιξή τους πλέον είναι αδιαμφισβήτητη και λόγω οπτικού παραγωγής Al Jazeera», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ποιοι είναι οι πρωταθλητές του Business των διαβατηρίων;

Βάσει των στοιχείων που είχαν γνωστοποιηθεί και παλαιότερα και κάλυπταν την περίοδο 2013 - Αύγουστο 2018, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Ελεγκτικά γραφεία

Από το Μάιο του 2013 μέχρι και τον Αύγουστο του 2018, συνολικά 184 αιτήσεις είχε αναλάβει ο ελεγκτικός οίκος PricewaterhouseCoopers (PwC), ενώ η KPMG Limited είχε αναλάβει 114 αιτήσεις. Η Deloitte είχε αναλάβει 15 αιτήσεις και ο Οίκος EY, 3 (τρεις). Το ελεγκτικό γραφείο Fides Corp – Accountants & Business Advisors είχε αναλάβει 112 αιτήσεις ξένων επενδυτών.

Δικηγορικά γραφεία

Το δικηγορικό γραφείο Ανδρέα Δημητριάδη και Σια έχει υποβάλει 137 αιτήσεις από το 2013 μέχρι και τον Αύγουστο του 2018, το δικηγορικό γραφείο Μιχαλάκη Κυπριανού και Σια έχει αναλάβει 123 αιτήσεις, το δικηγορικό γραφείο Αρετής Χαριδήμου και Συνεργάτες έχει αναλάβει 119 αιτήσεις, το δικηγορικό γραφείο Χριστόδουλου Γ. Βασιλειάδη έχει προχωρήσει με 99 αιτήσεις, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννη Παπαζαχαρία έχει προχωρήσει βάσει στοιχείων με 91 αιτήσεις, το δικηγορικό γραφείο Λ. Παπαφιλίππου και Σία έχει προχωρήσει με 52 αιτήσεις, το δικηγορικό γραφείο Ευθύμιος Κ. Ιωσήφ και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. με 50 αιτήσεις, το δικηγορικό γραφείο Α.Γ. Ερωτοκρίτου Δ.Ε.Π.Ε με 48 αιτήσεις, το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους και Σία Δ.Ε.Π.Ε με 46 αιτήσεις και δέκατο το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνέταιροι, με 41 αιτήσεις.

Αιτήσεις για το Κυπριακό πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών έχουν υποβάλλει και δικηγορικά γραφεία από Ελλάδα, 40 συνολικά μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Στη συγκεκριμένη περίοδο, το γραφείο Γ.Φ. Πιττάτζιης ΔΕΠΕ είχε μόνο 2 αιτήσεις.

Ντιβέλοπερς

Από τους Ντιβέλοπερς, στα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Όμιλος Λεπτός είχε αναλάβει 100 αιτήσεις για πολιτογράφηση ξένων επενδυτών μέχρι και τον Αύγουστο του 2018, και η Pafilia Property Developers Ltd είχε αναλάβει 25. Άλλοι Developers δείχνουν μονοψήφιες αιτήσεις για πελάτες τους στην πενταετία του 2013 – 2018.

Σημειώνεται πως, ο κατάλογος με τα δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία που σχετίζονται με το θέμα των διαβατηρίων συνοδευόταν από την ερώτηση της κ. Χαραλαμπίδου προς το Τμήμα Φορολογίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση