ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κέρδη από το Brexit έχει ήδη η Φρανκφούρτη

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν με τον εντυπωσιακό ρυθμό του 11,75%

Kathimerini.gr

Μία πόλη στη Γερμανία φαίνεται πως ήδη «δρέπει» τους καρπούς που έσπειρε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Ο λόγος για τη Φρανκφούρτη, όπου, όπως αναφέρει σχετική μελέτη της Deutsche Bank, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν με τον εντυπωσιακό ρυθμό του 11,75% κατά τη διάρκεια του 2016 και έναντι αύξηση της τάξεως του 6% που καταγράφηκε στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη σχεδόν διπλάσια αύξηση των τιμών στην πόλη όπου, μεταξύ άλλων, εδρεύουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το γερμανικό Χρηματιστήριο, είχε το Brexit. Συγκεκριμένα, οι πωλητές, προσδοκώντας τη μετακίνηση εύπορων τραπεζιτών από το Λονδίνο, έσπευσαν να αυξήσουν τις τιμές πώλησης κατοικιών που απευθύνονται σε οικογένειες.

Η Φρανκφούρτη θεωρείται ένας από τους πιθανούς προορισμούς των εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου, που αναμένεται να εγκαταλείψουν, ή έστω να περιορίσουν σημαντικά την παρουσία τους στο Λονδίνο. Εκτός από τις ανάγκες για κτίρια γραφείων, μια τέτοια εξέλιξη, αναμένεται να επηρεάσει και την αγορά κατοικίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ