ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμηλότερο της Ευρωζώνης επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια στην Κύπρο

Το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας από νοικοκυριά κατέγραψε μείωση στο 1,32%

ΚΥΠΕ

Το χαμηλότερο της Ευρωζώνης ήταν τον Φεβρουάριο του 2017 το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια στην Κύπρο, σε αντίθεση με το επιτόκιο για αγορά κατοικίας που ήταν το δεύτερο υψηλότερο της Ζώνης του Ευρώ μαζί με αυτό της Μάλτας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Επιτόκια Καταθέσεων

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, που αφορούν νέες συμβάσεις καταθέσεων και δανείων, περιλαμβανομένων των συμβάσεων οι οποίες έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά κατέγραψε μείωση στο 1,32%, σε σύγκριση με 1,51% τον προηγούμενο μήνα, αλλά παραμένει το τρίτο υψηλότερο της Ευρωζώνης.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες υποχώρησε στο 1,36%, σε σύγκριση με 1,41% τον προηγούμενο μήνα, αλλά παραμένει με διαφορά το υψηλότερο της Ευρωζώνης, με το αντίστοιχο επιτόκιο της Ελλάδας να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 0,80%.

Επιτόκια Δανείων

Εξάλλου, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια μειώθηκε τον Φεβρουάριο στο 3,49%, σε σύγκριση με 4,05% τον προηγούμενο μήνα και αποτελεί το χαμηλότερο της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,93%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο της Ευρωζώνης μαζί με το αντίστοιχο επιτόκιο της Μάλτας.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. κατέγραψε μείωση υποχωρώντας στο 3,95%, σε σύγκριση με 4,02% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. παρουσίασε πτώση στο 3,16%, σε σύγκριση με 3,30% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X