ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Σεπτέμβριο

Οι 50 μεγαλύτερες πράξεις τον Σεπτέμβριο ήταν συνολικής αξίας €46,2 εκατ., χωράφι στο Ζακάκι η ακριβότερη πώληση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνολικής αξίας 46,2 εκατ. ευρώ ήταν οι μεγαλύτερες πράξεις στον τομέα των ακινήτων παγκύπρια, τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την επεξεργασία των δεδομένων του Κτηματολογίου από την Ask Wire, εταιρεία η οποία συνδυάζει την τεχνογνωσία στον τομέα των ακινήτων με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ήταν συνολικού ύψους €21,9 εκατ. και η ακριβότερη πώληση αφορούσε χωράφι €5,6 εκατ. στο Ζακάκι στη Λεμεσό. Οι επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου μετρούν από τρείς συναλλαγές στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων, την οποία συμπληρώνουν Λεμεσός και Λάρνακα με δύο συναλλαγές έκαστη. Η αξία των πράξεων πώλησης στην επαρχία Λεμεσού είναι €7,5 εκατ. στη Λευκωσία €6,7 εκατ., στην Πάφο €4 εκατ. και στη Λάρνακα €3,6 εκατ.


Η συνολική αξία των 50 ακινήτων ξεπέρασε τα €46 εκατ. Το 55% της αξίας αυτών των πωλήσεων αναλογεί στα 20 ακίνητα των επαρχιών Λεμεσού και Λευκωσίας. Συγκεκριμένα η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της Λεμεσού πωλήθηκε έναντι €13,6 και αντιστοιχεί στο 29,4% και η δεκάδα ακινήτων της Λευκωσίας με €12 εκατ. στο 26%. Πιο μικρής αξίας (€8,8, εκατ.) είναι τα δέκα πιο ακριβά ακίνητα που πωλήθηκαν τον Σεπτέμβριο στην επαρχία Πάφου, την οποία ακολουθεί κατά πόδας η επαρχία Λάρνακας (€8,6 εκατ.), και εκ του μακρόθεν η Αμμόχωστος (€3,2 εκατ.).

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, σχολιάζοντας τα πιο πάνω δεδομένα δήλωσε ότι, «από την ανάλυση διαφαίνεται ότι η κινητικότητα της αγοράς βασίζεται σε σημαντικό βαθμό σε ακίνητα χαμηλής αξίας. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μόλις 10 από τις 50 μεγαλύτερες πωλήσεις Παγκύπρια, έγιναν σε τιμές άνω του €1 εκατ., ενώ άλλες εννέα ήταν κάτω των €500.000».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση