ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκκληση Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για απαγόρευση της χρήσης του κυανίου

Οι περιβαλλοντιστές «ζητούν την πλήρη απαγόρευση της ‘δεδομένου ότι αυτός είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος’ για την προστασία του περιβάλλοντος»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

H Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου καλεί την Βουλή των Αντιπροσώπων να υιοθετήσει τα ψηφίσματα του 2010 και του 2017 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με την πλήρη απαγόρευση της χρήσης του κυανίου στην Μεταλλευτική Βιομηχανία.
 
 Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει στο ψήφισμα του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της 5ης Μαΐου 2010 με τίτλο «Απαγόρευση της εξόρυξης μετάλλων με χρήση κυανίου»  καταλήγει στην απόφαση ότι «η προστασία των υδάτινων πόρων όπως επίσης η προστασία της βιοποικιλότητας, είναι δυνατόν να επιτευχθούν μόνο με την απαγόρευση της μεταλλείας με τη χρήση κυανιδίων».
 
Ως εκ τούτου, «ζητεί την πλήρη απαγόρευση της ‘δεδομένου ότι αυτός είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος’ για την προστασία του περιβάλλοντος».
 
Στο ψήφισμα της 27ης Απριλίου 2017 με τίτλο «Εφαρμογή της οδηγίας για τα απόβλητα ορυχείων» το Ευρωκοινοβούλιο, επαναλαμβάνει το αίτημά του στην Κομισιόν, «να εισηγηθεί την πλήρη απαγόρευση της χρήσης τεχνικών εξόρυξης με χρήση κυανιδίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ταχύτερο δυνατό, ιδίως υπό το φως της διαθεσιμότητας μη τοξικών εναλλακτικών λύσεων και ζητεί από τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν άμεσα τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση των λιμνών απορριμμάτων κατεργασίας που περιέχουν κυανίδια».
 
 H Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου αναφέρει ότι η Γερμανία, η Ελλάδα, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Τσεχία έχουν ήδη απαγορεύσει την χρήση κυανίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση