ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μαγικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Το φαινόμενο οφείλεται σε μια από τις ισχυρότερες γεωμαγνητικές καταιγίδες που έχουν πλήξει τη Γη εδώ και δύο περίπου δεκαετίες

Kathimerini.gr

Εικόνες σπάνιας ομορφιάς καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες σε πολλές περιοχές του βορείου ημισφαιρίου καθώς ένα μαγικό Βόρειο Σέλας έκανε την εμφάνισή του στον νυχτερινό ουρανό.

Το φαινόμενο οφείλεται σε μια από τις ισχυρότερες γεωμαγνητικές καταιγίδες που έχουν πλήξει τη Γη εδώ και δύο περίπου δεκαετίες.

Χιλιάδες φωτογραφίες έχουν πλημμυρίσει τα social media καθώς παρατηρητές από διάφορες περιοχές, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, μοιράστηκαν τα καρέ στο διαδίκτυο.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Σον Νταλ, του Κέντρου Προβλέψεων Διαστημικού Καιρού (SWPC) ανέφερε ότι Κέντρο εξέδωσε προειδοποίηση για γεωμαγνητική καταιγίδα 4ου βαθμού (στην πεντάβαθμη κλίμακα), κάτι που δεν έχει ξαναγίνει από το 2005.

Συνέστησε, δε, στους κατοίκους να… τραβήξουν φωτογραφίες, προτροπή που, όπως φάνηκε ακολούθησαν.

«Αν βρίσκεστε σε περιοχή όπου έχει σκοτάδι, χωρίς σύννεφα και με ελάχιστη φωτορύπανση, θα μπορέσετε να δείτε πολύ εντυπωσιακά σέλα», είπε ο Στίνμπεργκ. «Και αυτό είναι το δώρο της διαστημικής μετεωρολογίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση