ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να απαντήσει στην κοινωνία τι θα κάνει για την ακρίβεια και τα επιτόκια

H ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στο έλεος της ακρίβειας άφησε η Κυβέρνηση τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας ο Κυβέρνηση, τονίζει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τη μια ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχεται τους κινδύνους από τα υψηλά επιτόκια και από την άλλη, η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε πράξεις.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά αφήνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας στο έλεος της ακρίβειας και των αυξανόμενων επιτοκίων. Έχουμε απευθύνει τρία ερωτήματα στην κυβέρνηση τα οποία είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να απαντήσει:

  • Πρώτον. Θα υλοποιήσουν ή όχι τα μέτρα που οι ίδιοι εξήγγειλαν μια και δυο φορές για το στεγαστικό;
  • Δεύτερο. Συναισθάνονται ότι πρέπει να επαναφέρουν την επιδότηση στο ρεύμα και το μέτρο για τα καύσιμα ή δεν έχουν εντελώς καμιά ιδέα για το τι συμβαίνει στην κοινωνία;
  • Τρίτο. Ως πότε θα αποφεύγουν να μιλήσουν για τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών όπως προτείνει το ΑΚΕΛ, ώστε να επιδοτηθεί το επιτόκιο για τα στεγαστικά δάνεια μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων;

Από τη μια ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχεται τους κινδύνους από τα υψηλά επιτόκια και από την άλλη, η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε πράξεις. Δεν προκαλεί καμιά έκπληξη το γεγονός ότι η Πινδάρου πολεμά την πρότασή μας για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, αφού πρόκειται για την πολιτική πτέρυγα των τραπεζών. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη όμως, όπως και τα άλλα κόμματα όμως, καλούνται να πάρουν ξεκάθαρη θέση επί της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ.

Αν δεν θέλουν να απαντήσουν σε εμάς, ας απαντήσουν στην κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση