ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΠΑ για Χεζμπολάχ - «Οι απειλές της είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές»

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ

ΚΥΠΕ

Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, αναφερόμενος στις απειλές που εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο .

«Προφανώς αυτά τα σχόλια είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικά και η Χεζμπολάχ θα πρέπει να σταματήσει να απειλεί εναντίον οποιουδήποτε και η προτίμησή μας θα ήταν η Χεζμπολάχ να επιδιώξει μια διπλωματική λύση, είναι η πιο παραγωγική», ανέφερε.

Ο Μάθιου Μίλερ προσέθεσε ότι «σίγουρα οι απειλές προς άλλες χώρες που δεν εμπλέκονται καθόλου σε αυτή τη σύγκρουση (Ισραήλ-Χεζμπολάχ) δεν είναι ένα παραγωγικό βήμα για αυτές».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η ομιλία του Νασράλα δεν συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Κύπρου, διότι δεν είχε γίνει ακόμη.

«Η λεκτική επίθεση είναι κάτι που με ξεπερνάει»

«Το γιατί η Χεζμπολάχ θα επιτεθεί σε μια χώρα στη μέση αυτού του σημαντικού ανθρωπιστικού ρόλου που παίζει, το γιατί εξαπολύουν αυτού του είδους τη λεκτική επίθεση είναι κάτι που με ξεπερνάει», υπογράμμισε.

Ο Μάθιου Μίλερ αναφέρθηκε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Κύπρου τονίζοντας ότι «ήταν απίστευτα παραγωγική».

«Ήταν μια απίστευτα παραγωγική συνάντηση. Ο Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Κύπρου για όλο το έργο που έχει κάνει για να διευκολύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Γάζας. Και θέλω απλώς να το επισημάνω ξανά, ότι η Κύπρος έχει πραγματικά διαδραματίσει βασικό ρόλο ως χώρος οργάνωσης για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει στη Γάζα, που βοηθά αθώους Παλαιστίνιους, που βοηθάει να έχουν φαγητό αθώοι Παλαιστίνιοι», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση