ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Πολιτική διένεξη και εμπλοκή για τα οδοφράγματα

«Τα οδοφράγματα μπορεί να μην ανοίξουν άμεσα», το νέο μήνυμα της «κυβέρνησης» και των τ/κ εθνικιστικών δυνάμεων.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε μεγάλη πολιτική διένεξη που φέρνει για μια ακόμη φορά αντιμέτωπους τους τ/κ υποστηρικτές της επαναπροσέγγισης και της λύσης με τις εθνικιστικές πολιτικές δυνάμεις μετεξελίσσεται το ζήτημα του ανοίγματος των οδοφραγμάτων.

Παρά την νέα συμφωνία επί της αρχής, των δυο ηγετών για το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων κατά την περίοδο 8-15 Ιουνίου, «κυβέρνηση» και εθνικιστικές πολιτικές δυνάμεις της τ/κ κοινότητας φέρουν διαφορετική άποψη για το όλο ζήτημα.

Το νέο μήνυμα της «κυβέρνησης»

Πριν από λίγες ώρες, ο «Υπουργός Υγείας», Αλί Πιλλί δήλωσε ότι τα οδοφράγματα θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν μόνο σε περίπτωση που για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα, όπως λ.χ. 14 ημερών, στις ελεύθερες περιοχές δεν εντοπιστούν νέα κρούσματα. Σε διαφορετική άποψη, ο κ. Πιλλί άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να μην λάβει χώρα το άνοιγμα των οδοφραγμάτων όπως έχει συμφωνηθεί και προγραμματιστεί από τους δυο ηγέτες.

Η άποψη του κ. Πιλλί βρίσκει αντίκτυπο στους κύκλους της «κυβέρνησης» του Ερσίν Τατάρ και της τ/κ Δεξιάς. Προβληματισμό για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων εκπέμπουν και τ/κ πολίτες, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι επιθυμούν την μετάβαση στις ελεύθερες περιοχές, ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας.

«Να μην ανοίξουν τα οδοφράγματα»

Το ζήτημα των οδοφραγμάτων βρίσκει αντίκτυπο και στον τ/κ τύπο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της τ/κ εφημερίδας «Κίμπρις Ποστασί», η οποία με ένα άρθρο γνώμης προβάλλει την άποψη ότι τα οδοφράγματα δεν πρέπει να ανοίξουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι κινήσεις του Ακιντζί 

Από την πλευρά του, το «προεδρικό» του Μουσταφά Ακιντζί παραμένει πιστό στην συμφωνία που επιτεύχθηκε στην νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών και προετοιμάζεται για την συνεδρίαση της δικοινοτικής επιτροπής υγείας. Με εντολή του κ. Ακιντζί, η καθηγήτρια Μελτέμ Ονουρκάν Σαμάνι συντονίζει τα βήματα της τ/κ ηγεσίας στο ζήτημα των οδοφραγμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθνικιστικοί κύκλοι κατηγορούν τον κ. Ακιντζί με το πρόσχημα ότι εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία εξαιτίας της επιμονής του στην συνεργασία και στον διάλογο με την ε/κ πλευρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X