ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Απαντά για διορισμό Αριστοτέλους στο Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Προανήγγειλε Υφυπουργείο Αθλητισμού - Τί είπε για τους κόκκινους φακέλους

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που αφορά τη σύσταση Υφυπουργείου Αθλητισμού είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνεχάρη θερμά τους Κύπριους αθλητές για τις νίκες και την απόδοση τους στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στα εγκαίνια του αστεροσκοπείου και πλανητάριου Κύπρου, στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ναι μεν βλέπουμε κόκκινους φακέλους στο ποδόσφαιρο, αλλά συνάμα και επιτυχίες των αθλητών μας, όπως, για παράδειγμα, στους αγώνες μικρών κρατών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «να συγχαρούμε πρώτα και πάνω από όλα τους αθλητές μας, τους προπονητές, τους βοηθούς, όλη την ομάδα. Μας κάνουν περήφανους.

Και όντως την ίδια στιγμή υπάρχει αυτή η αρνητική εικόνα με τους κόκκινούς φακέλους που πρέπει να διερευνηθούν αμέσως. Μάλιστα ως πολιτεία πρόκειται να αναλάβουμε μια πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές. Είναι κάτι που δεν τιμά κανένα, κάτι που δεν τιμά τη χώρα μας, κάτι που απομακρύνει τον κόσμο από τον αθλητισμό. Και θα πρέπει να ληφθούν σοβαρότατα μέτρα για να μην έχουμε ξανά τέτοιου είδους φαινόμενα.

Εγώ προσεγγίζω το όλο θέμα όπως και το θέμα που έγινε πρόσφατα με τις κυρώσεις. Οτιδήποτε αμαυρώνει το όνομα της χώρας μας δεν μας τιμά και όταν έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα θα πρέπει να τα προσεγγίζουμε ως μια ευκαιρία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα».

Σε ερώτηση αν υπάρχει πρόθεση της Κυβέρνηση για δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «υπάρχει, όντως ήταν στο προεκλογικό μου πρόγραμμα. Θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Οι νίκες των αθλητών μας, η απόδοση των αθλητών μας στους αγώνες μικρών κρατών στη Μάλτα μάς δείχνουν τον δρόμο».

Σε ερώτηση για τον διορισμό της κας Άννας Αριστοτέλους στο Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας και τις επικρίσεις από πλευράς ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι καλά να αναμένουν να δουν ανακοινώσεις πριν κάνουν κριτική. Η κα Αριστοτέλους έχει μετατεθεί ως δημόσιος λειτουργός στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας για να ασχολείται με θέματα εγκλωβισμένων και αγνοουμένων. Υπάρχουν και άλλα θέματα στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας, για παράδειγμα το θέμα των αποδήμων, όπου κάποιος άλλος θα διοριστεί. Από κει και πέρα θυμάμαι τις δηλώσεις του τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν επισκέφθηκε τις Φυλακές όταν η κα Αριστοτέλους ήταν εκεί, με πόσο κολακευτικά λόγια μίλησε για την κα Αριστοτέλους. Από κει και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι κάποιοι αρέσκονται να κάνουν κριτική για το οποιοδήποτε θέμα. Είμαστε εδώ για να μας κρίνει όλους η κοινωνία καθημερινά».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση