ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Συμμαχία Πολιτών ο Ν. Κουτσού και οι αποχωρήσαντες από ΕΥΡΩΚΟ

«Η ένταξή μας ταυτίζεται με τις πάγιες πολιτικές μας θέσεις», τονίζει ο Στέλιος Αμερικάνος

ΚΥΠΕ

Η ένταξη του βουλευτή Αμμοχώστου Νίκου Κουτσού και των στελεχών και μελών που αποχώρησαν  πρόσφατα από το ΕΥΡΩΚΟ στη Συμμαχία Πολιτών ανακοινώθηκε την Κυριακή στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην παρουσία του προέδρου της Συμμαχίας Γιώργου Λιλλήκα.

Παρόντες στη διάσκεψη ήσαν o τέως Γενικός Γραμματέας του ΕΥΡΩΚΟ Στέλιος Αμερικάνος και οι Στράτος Παναγίδης - τέως Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Γιάννης Κοζάκος – τέως Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Κερύνειας και Αλέξανδρος Μιχαηλίδης - τέως μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΕΥΡΩΚΟ.

Αμερικάνος: Λογική συνέχεια η ένταξή μας στη Συμμαχία
Ο κ. Αμερικάνος, μιλώντας στη διάσκεψη εκ μέρους των αποχωρησάντων, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους λόγους που οδήγησαν, όπως είπε,  τη μεγάλη πλειοψηφία  αξιωματούχων, στελεχών και μελών του ΕΥΡΩΚΟ να ενταχτούν στη Συμμαχία Πολιτών.

Ο κ. Αμερικάνος είπε ότι «ανακοινώνουμε σήμερα την ένταξη μας στη Συμμαχία Πολιτών, όχι ως ομάδα αλλά ομαδικά και σύσσωμοι, όλοι όσοι έχουμε αποχωρήσει από το ΕΥΡΩΚΟ», προσθέτοντας ότι «θεωρούμε ότι αυτή μας η κίνηση καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών και στελεχών του ΕΥΡΩΚΟ που είχαν ταυτιστεί με την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών και είχαν διαφωνήσει με την ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ».

Είπε ότι η ένταξη τους στη Συμμαχία Πολιτών «αποτελεί μια λογική συνέχεια, μια έντιμη απόφαση η οποία ταυτίζεται με τις πάγιες πολιτικές μας θέσεις, με τη γραμμή που έχουμε ακολουθήσει διαχρονικά. Θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην επιτυχία των στόχων και των σκοπών της Συμμαχίας Πολιτών παραμένοντας πάντοτε στην ίδια βάση που είχαμε ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

«Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι μια είναι η οδός όσον αφορά το Κυπριακό, μια λύση δημοκρατική, μια λύση βιώσιμη, μια λύση η οποία θα κατοχυρώνει πλήρως τα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα όλων των πολιτών της Κύπρου. Θα αγωνιστούμε έτσι ώστε να πείσουμε ότι η ρατσιστική λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει το πολιτικό μόρφωμα επίλυσης του κυπριακού προβλήματος», είπε.

Πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα, υπάρχει μια σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας σήμερα. Εκεί, μακριά από αγκυλώσεις, και στα πλαίσια μιας συμμαχίας πολιτών η οποία όντως αποτελεί ένα εναλλακτικό ρεύμα στα πολιτικά πράγματα του τόπου, θα προσπαθήσουμε χωρίς ταμπέλλες να δώσουμε λύσεις πρακτικές στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας».

Είπε ότι «η δική μας η ένταξη είναι η ένταξη ανεξάρτητων πολιτών οι οποίοι διαχρονικά είχαν συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και αποτελεί μια συνέχεια της ταυτότητας μας, όλων των αγώνων μας όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από τις τάξεις της Συμμαχίας Πολιτών θα δούμε τα όνειρα όλων μας να γίνονται πραγματικότητα. Είναι δύσκολες οι συνθήκες αλλά έχουμε εμπιστοσύνη και στον Γιώργο Λιλλήκα και στο σύνολο των υπόλοιπων συναγωνιστών μας που θα βρίσκονται στις τάξεις της Συμμαχίας».

Αυτή την ένταξη, πρόσθεσε, «προσυπογράφει και ο βουλευτής Αμμοχώστου Νίκος Κουτσού ο οποίος από σήμερα εντάσσεται στη Συμμαχία Πολιτών».    

Λιλλήκας: Για πολίτες που αναζητούν το καινούργιο η Συμμαχία Πολιτών
Από την πλευρά του,  ο κ. Λιλλήκας καλωσόρισε τους φίλους, όπως είπε, στη Συμμαχία Πολιτών, προσθέτοντας ότι η ένταξη τους αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η Συμμαχία Πολιτών είναι το κοινωνικό κίνημα που σ’ αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας μπορεί να ενώσει τους πολίτες, μπορεί να ενώσει δυνάμεις, ανεξάρτητα ιδεολογικής ή άλλης προέλευσης».

Είπε ότι «η Συμμαχία Πολιτών δεν είναι ένα ιδεολογικό κόμμα, είναι προϊόν και αποτέλεσμα κοινωνικών διεργασιών που έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες μέσα στην κοινωνία μας, από τους ίδιους τους πολίτες που αμφισβητούν το κατεστημένο, από τους πολίτες που αναζητούν το καινούργιο, πολίτες που είναι ταγμένοι σε μια διεκδικητική πολιτική τόσο στο Κυπριακό όσο και στην προάσπιση των συμφερόντων μας στον τομέα της οικονομίας αλλά και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του πολίτη απέναντι στο κράτος».

Ανέφερε ότι η Συμμαχία Πολιτών «ενώνει τους πολίτες  «όχι στη βάση μιας παραδοσιακής ιδεολογίας, αλλά πάνω σε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και προτάσεις στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».

Είπε ότι «η Συμμαχία Πολιτών, ως πολυσυλλεκτική δύναμη που είναι, έχει τη δυνατότητα να παίξει καθοριστικό ρόλο και στο μεγάλο ζήτημα της ενότητας που χρειάζεται η πατρίδα μας αυτές τις δύσκολες ώρες.

Πρόσθεσε ότι «πέραν από την υπογραφή του Μνημονίου και την ένταξη της Κύπρου στο νεοαποικιακό καθεστώς της Τρόικας, αναμένουμε ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό που θα έχουν ως στόχο την εκμετάλλευση της οικονομικής κρίσης και οικονομικής εξάρτησης της Κύπρου για την επιβολή μιας λύσης τουρκικών προδιαγραφών».

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ανέφερε επίσης ότι «η ενότητα μπορεί να επιτευχθεί πάνω στο στόχο της διεκδίκησης των εθνικών μας δικαιωμάτων και πάνω σε μια πολιτική, συλλογικά διαμορφωμένη, η οποία θα στοχεύει σε μια ελεύθερη Κύπρο με δημοκρατικό πολίτευμα και με διασφαλισμένα όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες. Δεν μπορεί να υπάρξει», πρόσθεσε, «ενότητα σε μια πολιτική που οδηγεί στην καταστροφή της Κύπρου».

Ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ακόμα ότι στη επικείμενη Συντακτική και Εκλογική Συνέλευση της Συμμαχίας Πολιτών, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, «θα υπάρξει μαζική συμμετοχή πολιτών και θα  διαπιστωθεί ακόμα μια φορά η πολυσυλλεκτικότητα της Συμμαχίας».

Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα του ότι «με την έγκριση του Καταστατικού θα εισαχθούν πρωτοποριακές ιδέες στον τρόπο λειτουργίας κοινωνικών κινημάτων, αλλά κυρίως στον τομέα της επιστροφής στις αρχές της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τους πολίτες να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών και όχι απλά στην εφαρμογή πολιτικών».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση