ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προς Βερολίνο και Κωνσταντινούπολη ο Ακιντζί

Στο Βερολίνο για συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Φρανκ

ΚΥΠΕ

Η βούληση των Τουρκοκυπρίων για λύση συνεχίζεται και για να επιτευχθεί αυτό το καθήκον που αναλογεί στον καθένα είναι αναπόφευκτο, ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί αναχωρώντας για τη Γερμανία όπου θα έχει συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της χώρας και άλλους φορείς, ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για την 13η σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.


Σε δηλώσεις κατά την αναχώρησή του από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι λόγω και της διεθνούς διάστασης του Κυπριακού υπάρχουν πράγματα που η ΕΕ πρέπει να κάνει, αλλά και η αλληλεγγύη που πρέπει να δείξει ο ισλαμικός κόσμος.

Εν συντομία, πρόσθεσε, αυτές οι επισκέψεις αντικατοπτρίζουν την επιθυμία του τ/κ «λαού» ως μιας από τις ίσες πλευρές σε αυτό το νησί, για ένα νέο μέλλον με αμοιβαίο σεβασμό των λαών, ειρήνη και ευημερία. «Ο στόχος είναι ωραίος, η συμβολή στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος με ειρήνη και ευημερία» πρόσθεσε.


Στο Βερολίνο, ο κ. Ακιντζί θα συναντηθεί με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Φρανκ Γουόλτερ Στάϊνμαγιερ και θα μιλήσει στην ομοσπονδιακή Βουλή και την Επιτροπή ΕΕ, αλλά και στο ίδρυμα Friedrich Ebert, όπως αναφέρεται.


Ο Τ/κ ηγέτης θα επιστρέψει στα Κατεχόμενα το πρωί του Σαββάτου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση