ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Μετατρέπεται σε μπάχαλο η Παιδεία

Η Παιδεία ακολουθεί τα βήματα του τομέα υγείας προειδοποιεί το ΑΚΕΛ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας εξαπέλυσε ο επικεφαλής του γραφείου παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, προειδοποιώντας πως οι πολιτικές που ακολουθούνται στην παιδεία, θυμίζουν αυτές του τομέα της υγείας. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Χριστοφίδης, παρέθεσε τα καίρια προβλήματα του τομέα της παιδείας όπου όπως ανέφερε:

• Οι οργανωμένοι γονείς απειλούν ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη, γιατί ετσιθελικά το ΥΠΠΟ προωθεί την απαράδεχτη, θέση για εξετάσεις ανά τετράμηνο.

• Οι μαθητές αντέδρασαν και αντιδρούν στο μέτρο αυτό, αλλά κανένας δεν τους λαμβάνει υπόψη.

• Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά επίσημα αναβολή εφαρμογής του μέτρου των εξετάσεων στα τετράμηνα. Πολύ πιο έντονη είναι η αντίδραση της βάσης των καθηγητών για το καταστροφικό αυτό μέτρο.

• Η ΠΟΕΔ απειλεί με μέτρα το Σεπτέμβριο και κατηγορεί το ΥΠΠΟ για απαξίωση και παραγνώριση των δασκάλων.

• Το ΥΠΠΟ συνεχίζει αυθαίρετα. Με βήματα μάλιστα προς τα πίσω. Οπισθοδρομικό είναι το μέτρο για εξετάσεις ανά τετράμηνο. Απαράδεκτο πισωγύρισμα συνιστά το μέτρο κατάργησης του προγράμματος Αλφαβητισμού στα σχολεία. Οι κυβερνώντες θυματοποιούν εκατοντάδες παιδιά, για να πάρουν το πρόγραμμα δήθεν στα ΚΙΕ για να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα. Θυματοποιώντας έτσι την πιο ευάλωτη μερίδα των μαθητών.

Ο επικεφαλής του γραφείου παιδείας του ΑΚΕΛ, χαρακτήρισε ως μπάχαλο την τροπή που λαμβάνει ο τομέας της παιδείας και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην πουν την επαύριον ότι δεν ήξεραν ή ότι παραπλανήθηκαν.

«Οι εξελίξεις στην Παιδεία παίρνουν μια πολύ αρνητική τροπή. Το Υπουργείο αυθαίρετα και ετσιθελικά εφαρμόζει μέτρα τα οποία παίρνουν την εκπαίδευση του τόπου πίσω» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφίδης, καλώντας το Υπουργείο να σταματήσει άμεσα την προώθηση της εφαρμογής του «καταστροφικού μέτρου των εξετάσεων ανά τετράμηνο που θα μετατρέψει τα σχολεία σε βιομηχανία εξετάσεων».

Κάλεσε παράλληλα το Υπουργείο να εισέλθει σε δημιουργικό διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και να σταματήσει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
«Η κατάσταση στην παιδεία εκτραχύνεται επικίνδυνα. Οι κυβερνώντες φέρουν την απόλυτη ευθύνη. Το ΑΚΕΛ θα πράξει ότι είναι δυνατό να σταματήσει αυτή την καταστροφική πορεία» κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση