ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:10
 

Παρέμβαση Αβέρωφ για την παράσταση στη Σαλαμίνα

Αφορμή η απόφαση του Γεν. Ελεγκτή να εξετάσει τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας

Newsroom K

Μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις τείνει να λάβει η παράσταση της Αντιγόνης στη Σαλαμίνα, μετά και από την απόφαση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και κατόπιν της προτροπής του Νικόλα Παπαδόπουλου να εξετάσει κατά πόσο ήταν νόμιμη η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παράσταση. Άμεση ήταν η παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος σε επιστολή του ζητά από τον Γενικό Ελεγκτή να διερευνηθεί με ποια βάση ποια συμφωνία και επί ποιάς διακυβέρνησης συμφωνήθηκε η δημιουργία τεχνικών επιτροπών καλώντας τον παράλληλα να διερευνήσει όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Σφήνα Αβέρωφ στη διερεύνηση Οδυσσέα

«Αντιλαμβάνομαι ότι μετά από καταγγελίες αρχηγού κόμματος, έχετε ξεκινήσει εξέταση για τη νομιμότητα της διαδικασία που ακολουθήθηκε για την πρόσφατη θεατρική παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας. Στο πλαίσιο της δικής σας διερεύνησης περί εφαρμογής του περί Αρχαιοτήτων νόμου, θεωρούμε ότι ταυτόχρονα πρέπει να διερευνηθεί με βάση ποια συμφωνία, πότε και επί της διακυβέρνησης ποιων ηγετών των δύο κοινοτήτων συμφωνήθηκε η δημιουργία τεχνικών επιτροπών γενικά» αναφέρεται στην επιστολή του Προέδρου του ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρεται παράλληλα «ζητούμε επίσης να μάθουμε πότε και επί ποιας διακυβέρνησης συμφωνήθηκε ποιες τεχνικές υπηρεσίες θα συσταθούν και ιδιαίτερα η δημιουργία της τεχνικής επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Επίσης θέλουμε να πληροφορηθούμε πότε και επί ποιάς κυβέρνησης εφαρμόστηκε η συμφωνία και ξεκίνησε η λειτουργία των εν λόγω επιτροπών και ιδιαίτερα η λειτουργία της τεχνικής επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά».

Προτροπή Νικόλα για διερεύνηση

Την ίδια στιγμή στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου καλεί τον Γενικό Ελεγκτή να προχωρήσει στην εξέταση μίας σειράς περιπτώσεων για να διαπιστώσει κατά πόσο έχουν τηρηθεί οι πρόνοιες του περί Αρχαιοτήτων νόμου.

«Επίσης, διερωτόμαστε κατά πόσο η εξέταση που πραγματοποιεί η υπηρεσία σας σχετίζεται με την συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, διότι αντίστοιχη παράσταση είχε γίνει και πέρσι, χωρίς η υπηρεσία σας να παρέμβει. Εν πάσει περιπτώσει, αναμένουμε τη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Έκθεσης της υπηρεσίας σας για το 2015 για να πληροφορηθούμε τυχόν ζητήματα νομιμότητας που προέκυψαν και από τη θεατρική παράσταση στη Σαλαμίνα που έγινε το 2015» αναφέρεται τέλος στην επιστολή.

Με επιστολή του στη διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων και στον πρόεδρο του δ.σ. του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ζήτησε ενημέρωση από τη διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων κατά πόσο είχε παραχωρήσει οποιαδήποτε άδεια για χρήση του αρχαιολογικού χώρου του θεάτρου της Σαλαμίνας από τον ΘΟΚ, το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί επιστολή του προέδρου του ΔΗΚΟ προς τον γενικό ελεγκτή με θέμα την παράσταση της «Αντιγόνης» στη Σαλαμίνα. Στην επιστολή του, αφού καταγράφει την πολιτική διαφωνία του κόμματος για «τέτοιου είδους δράσεις» εγείρει θέμα νομιμότητας. Επικαλούμενος «δηλώσεις και σχετικά δημοσιεύματα» ο κ. Παπαδόπουλος υποβάλλει ότι «το Τμήμα Αρχαιοτήτων, που είναι αρμόδιο για τα αρχαία μνημεία του νησιού μας, όχι μόνο δεν έδωσε άδεια για τη συγκεκριμένη παράσταση, αλλά δεν ρωτήθηκε καν».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα  |  18:20

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Στους αστυνομικούς ανακριτές θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Τρία πουλάκια κάθονταν… Αναστατώσατε τον κόσμο, σεβασμιότατε κύριε, κύριε Νεόφυτε και τώρα θυμηθήκατε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:37

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου

«Έ, πέστε μας κιόλας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είνε στην ίδια κατάταξη με το Πολθτεχνείο.»
PeterG  |  03:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X