ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:19
 

Ακιντζί:Η ημερομηνία για την 5μερή θα λάβει υπόψη τον στόχο του 2016

Δηλώσεις κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υπάρχει κοινή αντίληψη ότι η ημερομηνία για την πενταμερή διάσκεψη θα λάβει υπόψη το στόχο του 2016, δήλωσε κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος σημείωσε πως ο χάρτης θα έρθει όταν υπάρξει κατάληξη στα κριτήρια.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί σε δηλώσεις του στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν στην κατεχόμενη Τύμπου είπε πως καθώς η διαδικασία προχωρά προς το τέλος της και υπάρχει επαρκής πρόοδος στα τέσσερα κεφάλαια και λαμβάνοντας υπόψη το στόχο για το τέλος του 2016, συζητούνται τα κριτήρια του εδαφικού και αν υπάρξει συμφωνία σε αυτά τότε χάρτης θα έρθει στην ατζέντα με παράλληλο καθορισμό ημερομηνίας για πενταμερή διάσκεψη.

Είπε πως η δουλειά που έχει επιτευχθεί στο Μοντ Πελεράν ήταν παραγωγική σημειώνοντας πως θα ήταν απαισιόδοξη η προσέγγιση αν χαρακτηριζόταν αυτή η δουλειά ως αναποτελεσματική. Πρόσθεσε πως η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά έχουν δώσει μιας βδομάδας διακοπή μετά από αίτημα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και πως θα συνεχιστεί στην Ελβετία από το ίδιο σημείο που σταμάτησε, όπως συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε από τα ΗΕ.

Αναφερόμενος στο Μοντ Πελεράν, ο κ. Ακιντζί είπε πως τις πρώτες 2 μέρες των συνομιλιών, εργάστηκαν πάνω στα 4 κεφάλαια και τις άλλες δύο σε συγκεκριμένα στοιχεία του εδαφικού. Είπε επίσης πως αντάλλαξαν απόψεις, στο πλαίσιο μιας αναζήτησης και ανταλλαγής ιδεών (brainstorming), πάνω σε θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων. Σημείωσε πως όλα τα κεφάλαια βρίσκονταν στο τραπέζι όπως είχε λεχθεί πριν τη μετάβαση τους στη Ελβετία.

Ο κ. Ακιντζί ευχήθηκε οι επόμενες μέρες στην Ελβετία να φέρουν περισσότερα αποτελέσματα και σε μερικές εβδομάδες μετά την Ελβετία να συγκληθεί μια πενταμερής διάσκεψη για να ολοκληρωθούν τα κεφάλαια της ασφάλειας και των εγγυήσεων ώστε να έρθουν τα καλά νέα για την αρχή μιας νέας περιόδου στην Κύπρο.

Είπε επίσης πως η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια με καλή θέληση και εξέφρασε την ευχή το ίδιο να πράξει και η ε/κ πλευρά, όπως ισχυρίστηκε, ώστε να καταφέρουν να αλλάξουν τη μοίρα της Κύπρου μαζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X