ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρχιεπίσκοπος: Αν αγωνιστούμε θα δούμε ελευθέρη την πατρίδα μας

«Να είναι η τελευταία φορά που γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια στη μισή Κύπρο»

ΚΥΠΕ

Την ευχή ότι είναι η τελευταία φορά που γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια όχι σε όλη μας την πατρίδα, αλλά στην μισή, έδωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, στο πλαίσιο της τελετής για τα Θεοφάνεια στην Κάτω Πάφο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως, όπως έχει πολλές φορές τονίσει, "από εμάς εξαρτάται", σημειώνοντας πως “αν εμείς σταθούμε στις αγωνιστικές επάλξεις, θα δούμε ελευθέρη την πατρίδα μας”.

Bλέπουμε είπε, “τη βουλιμία του εχθρού και οφείλουμε και εμείς όπως εκείνος έχει σκληρύνει την στάση του,να σκληρύνουμε και εμείς τη δική μας στάση, γιατί ισχύει το τρώγοντας έρχεται η όρεξη” προσθέτοντας πως “(ο εχθρός) θέλει περισσότερα από όσα έχει πάρει, αλλά επιτέλους πρέπει να σταθούμε και να μην αφήσουμε τους στόχους που έχει να τους υλοποιήσει όλους”.

O Aρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε σπουδαίο στόχο που έχει θέσει η Τουρκία "να δώσει κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος".

Γι' αυτό, σημείωσε, "αν δεν κάνουμε κράτος σωστό, λειτουργικό, βιώσιμο, είναι καλύτερα να αρνηθούμε να δώσουμε κρατική υπόσταση και όσοι και αν τους αναγνωρίσουν θέλουν αναγνώριση από εμάς".

Πρόσθεσε πως "από εμάς δεν θα πάρουν αναγνώριση εάν δεν προσγειωθούν για να κάνουμε ένα κράτος σωστό, λειτουργικό όπου να ζουν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, όλοι οι πολίτες και Έλληνες και Τούρκοι".

Αυτή είπε είναι η προσπάθειά μας και ως Εκκλησία να αγωνιστούμε για το λόγο μέχρι το τέλος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση