ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κτυπούν ΔΗΣΥ για τη ρύθμιση της εγκυκλίου

Υποχώρησε σε εκβιασμούς Ακκιντζί λέει ΔΗΚΟ Συμμαχία Πολιτών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στη γωνιά έχουν βάλει ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών τον ΔΗΣΥ, μετά και από την απόφασή του την περασμένη Παρασκευή να καταθέσει τροποποιητική πρόταση στην οποία δεν θα αποφασίζει η βουλή για τις εγκυκλίους, που θα παρουσιάζονται στις τάξεις αλλά το υπουργείο παιδείας.

Υποχωρήσεις και εκβιασμοί

Ήδη το ΔΗΚΟ από την ίδια μέρα κατηγόρησε τον ΔΗΣΥ για υποχώρηση στους εκβιασμούς του Μουσταφά Ακκιντζί ενώ ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο επεσήμανε ότι η απόφαση του ΔΗΣΥ γίνεται καθ΄ υπόδειξη του Μουσταφά Ακιντζί και του Υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας.

Μάλιστα σε συνέντευξή του στο MEGA, υπογράμμισε την επικινδυνότητα της κατάστασης η οποία όπως επεσήμανε ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. «Σκεφτείτε σε μία κακή λύση του κυπριακού αν γι αυτό το ασήμαντο θέμα αντέδρασε έτσι (η τ/κ πλευρά) τι θα γίνει με την αριθμητική ισότητα, το βέτο, σκεφτείτε τι έχουμε να πάθουμε και πως θα μετατραπούμε σε υποκείμενα εκβιασμού.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του στο να αποφασίζει το υπουργείο παιδείας για τις εγκυκλίους.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η Συμμαχία Πολιτών, όπου σε ανακοίνωση τύπου ο επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού Ανδρέας Αποστόλου σημείωσε πως «η πρόταση αυτή είναι προφανές ότι αποσκοπεί στον κατευνασμό του κ. Ακιντζί. Διερωτόμαστε αν ο ΔΗΣΥ συνειδητοποιεί ότι με αυτό τον τρόπο στέλλει το μήνυμα ότι δικαίως οι τουρκοκύπριοι αντιδρούν γιατί «κάποιοι ελληνοκύπριοι θέλουν δήθεν την ένωση».

Αυτή η προσέγγιση ενισχύει την αδιαλλαξία των τουρκοκυπρίων και την επιμονή τους για στρατιωτικές εγγυήσεις της Τουρκίας και τη μόνιμη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου για να προσθέσει πως από αυτή την κρίση θα πρέπει «να δούμε την επόμενη μέρα με βάση το περιεχόμενο της εκκολαπτόμενης λύσης».

Από τον Καδή στον ΔΗΣΥ

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως η πρόταση του ΔΗΣΥ, κατατέθηκε στην Ολομέλεια την περασμένη Παρασκευή μετά και από την επεισοδιακή αποχώρηση του Μουσταφά Ακκιντζί από το τραπέζι των συνομιλιών. Όπως κατέγραφε η «Κ» ο ΔΗΣΥ ανέμενε να πάρει πάνω του το όλο θέμα ο Υπουργός Παιδείας, ωστόσο μετά από συνάντηση του Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή το πρωί, συμφωνήθηκε να πάρει το βάρος της πρωτοβουλίας το κυβερνών κόμμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση