ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναστασιάδης: Να επαναρχίσει μεν ο διάλογος να είναι ουσιαστικός δε

Ενημερωμένος σε βάθος για όλα τα θέματα ήταν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ στη συνάντηση του με τον ΠτΔ

Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Στο θέμα την επόμενης μέρας μετά την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, εστιάστηκαν οι συνομιλίες του προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους. Όπως είπε και στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι πιθανή η επανάληψη των συνομιλιών, σύντομα, ωστόσο, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, σημασία δεν έχει μόνο να επαναρχίσει ο διάλογος, αλλά να αποκτήσει δυνατότητες να προχωρήσει και να είναι ουσιαστικός.

Υπήρξε συζήτηση για τα μεγάλα αγκάθια, όπως είναι οι τέσσερεις ελευθερίες, αλλά και οι τουρκικές απαιτήσεις για τα στρατεύματα και τις εγγυήσεις... Υπάρχει ικανοποίηση για την προσέγγιση του Γενικού Γραμματέα, ο οποίος ήταν ενημερωμένος σε βάθος για όλα τα θέματα κι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας, οι μόνες σημειώσεις που ο κ. Γκουτιέρες είχε μπροστά του, ήταν τα ονόματα των ανθρώπων που ήταν απέναντί του.

Καθώς στη συζήτηση ηγέρθηκαν και θέματα μεθοδολογίας των συνομιλιών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε προς τον ΓΓ ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να αποδεχθεί επιδιαιτησία. Ο κ. Γκουτιέρες φέρεται να απάντησε ότι μπορεί οι πολιτικοί να έχουν την πολυτέλεια να κάνουν το ίδιο λάθος δύο φορές, αυτός όμως τώρα δεν είναι πολιτικός για να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε Κόφι Ανάν.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση