ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Δαμιανού: Από τη μεταρρύθμιση της ΤΑ μάς ανησυχούν οι αδειοδοτήσεις

Για το εκλογικό αποτέλεσμα ανάφερε ότι «θα ήμασταν ανάξιοι της αποστολής μας αν δεν παίρναμε τα μηνύματα που μας έστειλαν οι πολίτες».

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με τις τελευταίες πινελιές στα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ασχοληθεί την προσεχή Πέμπτη η Βουλή, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, Άριστος Δαμιανού, τονίζοντας ότι στο παρόν στάδιο είναι σημαντικό να τρέξει η μεταρρύθμιση και αν προκύψουν προβλήματα στην πορεία, θα τα εξετάσουν σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση.

Σε σχέση με το διάταγμα που εκκρεμεί να εκδώσει ο υπουργός Εσωτερικών για τους ΕΟΑ και συγκεκριμένα για το ποιος θα είναι ο αρμόδιος για την τελική υπογραφή έγκρισης στις αδειοδοτήσεις, ο κ. Δαμιανού είπε ότι σε περίπτωση που οριστεί ο πρόεδρος, θα πρέπει η κάθε απόφασή του να είναι αποτέλεσμα συλλογικό, για σκοπούς διαφάνειας.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι από τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανησυχεί περισσότερο για την πτυχή των αδειοδοτήσεων, διότι εάν προκύψουν προβλήματα, αυτά συνδέονται με την οικονομία, το επιχειρείν, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών.

Τονίζοντας ότι αυτό το διάστημα η διαδικασία υποβολής αίτησης για αδειοδότηση αναπτύξεων είναι σε αναστολή, λόγω της μετάβασης στο νέο καθεστώς των ΕΟΑ, σημείωσε ότι εντός των θερινών μηνών θα πρέπει οι οργανισμοί να είναι έτοιμοι. «Η μεγάλη εικόνα είναι ότι μετά την εκλογή των προέδρων και τη στελέχωση, υπάρχει η μαγιά για να αρχίσουν θετικά», συμπλήρωσε.

«Αφήνει μία πικρόγλυκη γεύση το αποτέλεσμα των εκλογών»

Για το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Δαμιανού ανάφερε ότι «θα ήμασταν ανάξιοι της αποστολής μας αν δεν παίρναμε τα μηνύματα που μας έστειλαν οι πολίτες», τονίζοντας ότι «αφήνει μία πικρόγλυκη γεύση το αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τον ΔΗΣΥ, που το πρώτο βράδυ πανηγύριζε».

Όπως σημείωσε, από την επόμενη μέρα των εκλογών βρίσκονται σε επαφή με τη βάση του κόμματος, για να δουν τι πήγε λάθος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση