ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α.Δημητρίου: Η Βουλή θα στηρίξει τους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής

Η Πρόεδρος της Βουλής παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου προπονητικού κέντρου ενόργανης γυμναστικής «Βύρων» Λάρνακας,

ΚΥΠΕ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα είναι δίπλα στους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής, διαβεβαίωσε το Σάββατο η Πρόεδρος του Σώματος Αννίτα Δημητρίου, προσθέτοντας ότι οφείλουμε να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά γιατί είναι το μέλλον.

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια του νέου προπονητικού κέντρου ενόργανης γυμναστικής «Βύρων» Λάρνακας, η κα. Δημητρίου εξέφρασε συγκίνηση γιατί όπως εξήγησε «δεν το πιστεύω καλά – καλά ότι βρισκόμαστε επιτέλους σε μια αίθουσα που να αξίζει στα παιδιά που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα».

Πρόσθεσε πως «τόσο εγώ όσο και συνάδελφοι βουλευτές προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τουλάχιστον θεσμικά το Σωματείο «Βύρων» Λάρνακας και επισκεφθήκαμε τις παλιές εγκαταστάσεις στις οποίες στεγαζόταν». «Πραγματικά και εγώ ένιωσα ντροπή πως και ο Ηλίας και άλλα παιδιά μπορούσαν υπό αυτές τις συνθήκες να έχουν μεγάλες επιδόσεις» αναφερόμενη στον πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής Ηλία Γεωργίου.

Από τότε, συνέχισε «ήταν προσωπικό στοίχημα για όλους μας να καταφέρει η Λάρνακα και το Σωματείο «Βύρων» να έχει τουλάχιστον μια αξιοπρεπή δομή την οποία δικαιούτο, για να αθλούνται αυτά τα παιδιά. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν, ώστε σήμερα να καταφέρουμε να έχουμε ένα χώρο πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο, που να μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να αθληθούν».

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες διακρίσεις με τις νέες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό του Σωματείου «Βύρων» Λάρνακας».

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευχαριστίες στον ΚΟΑ, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής και άλλους φορείς που «από την πρώτη στιγμή στήριξαν τους αθλητές, στήριξαν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον μας και χρειάζεται όσο μπορούμε να συνεργαστούμε για να καταφέρουμε να τους δώσουμε τα βασικά» είπε και σημείωσε πως «είναι υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα και να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά».

Η κα. Δημητρίου διαβεβαίωσε επίσης ότι «η Βουλή των Αντιπροσώπων, με τις λίγες δυνάμεις που έχει θα είναι πάντα εκεί με το ίδιο πείσμα και αποφασιστικότητα για να στηρίξουμε όπως πρέπει και όπως οφείλουμε να πράξουμε το μέλλον μας, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας».

Στον δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης είπε πως «μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε σαν βασικό στόχο από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας, την αναβάθμιση της ποιότητας του αθλητισμού μας σε όλα τα επίπεδα. Η κατάλληλη και σύγχρονη αθλητική υποδομή αποτελεί μεγάλη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Πρόσθεσε πως «όταν αντίκρυσα τον χώρο στον οποίο προπονείτο ο πρωταθλητής μας Ηλίας Γεωργίου και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες της Κύπρου, ένιωσα τεράστια απογοήτευση και άμεσα μαζί με τον Αντιπρόεδρο του ΚΟΑ, ενημερώσαμε το Διοικητικό Συμβούλιο για την κατάσταση που επικρατούσε».

Σημείωσε ακόμα πως «ο ΚΟΑ ζήτησε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής να προχωρήσει στην εξεύρεση χώρου, ενώ με ειδικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού εγκρίθηκαν κονδύλια, ύψους 185 χιλιάδων ευρώ για την μετατροπή της αίθουσας σε γυμναστήριο και για την τριετή κάλυψη του ενοικίου. Ακόμα εγκρίθηκε ποσό ύψους 92 χιλιάδων ευρώ για την αγορά νέων και σύγχρονων οργάνων γυμναστικής».

Ως ΚΟΑ συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης «νιώθουμε περήφανοι που καταφέραμε να έχουμε σήμερα ένα γυμναστήριο-στολίδι το οποίο θα λειτουργήσει ως πυρήνας δραστηριότητας, ζωής και ανάπτυξης αθλητισμού και ταλέντων. Είμαι σίγουρος ότι θα ανθίσουν από το γυμναστήριο νέες πολύ μεγάλες επιτυχίες για τη Κύπρο» είπε και διαβεβαίωσε πως «ο ΚΟΑ θα είναι πάντα δίπλα στο νέο προπονητικό κέντρο ενόργανης γυμναστικής «Βύρων», σταθερός αρωγός και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του».

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν βουλευτές Λάρνακας και ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου και αθλητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση