ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α. Δημητρίου: Υπέρ της ενίσχυσης της συνεργασίας Βουλής με Γεν. Λογιστήριο

Η Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας Ανδρέα Αντωνιάδη

ΚΥΠΕ

Την ετοιμότητά της για ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας, εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας Ανδρέα Αντωνιάδη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η συνάντηση της κ. Δημητρίου με τον κ. Αντωνιάδη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Γενικός Λογιστής ανέλυσε το όραμά του να καταστεί το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας ένας σύγχρονος και καινοτόμος οργανισμός, ο οποίος να υποστηρίζει αποτελεσματικά την παροχή χρήσιμης και άμεσης χρηματοοικονομικής πληροφόρησης για τη λήψη ορθολογικών και ρεαλιστικών αποφάσεων, με γνώμονα τη διαφάνεια και την εξυπηρέτηση του πολίτη. 

Όπως αναφέρεται, ως άξονες του οράματος αυτού έθεσε την απλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου που διέπει τη διαχείριση των δημόσιων πόρων και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών που άπτονται των διαφόρων τομέων εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας, μέσω της διασφάλισης ενός αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου και διαφανούς συστήματος δημοσίων συμβάσεων.

Η Πρόεδρος της Βουλής, εξέφρασε την ετοιμότητά της για ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την οικονομική αυτονομία της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Συναφώς, τόνισε την ανάγκη βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων, με στόχο την αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση έργων προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και την ανάγκη επανεξέτασης του νέου Συνταξιοδοτικού Σχεδίου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Η επιστροφή του έχει προκαλέσει ήδη ανησυχίες στην Πινδάρου, το Προεδρικό και το περιβάλλον Αναστασιάδη
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ