ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:09
 

Α. Κυπριανού: Να αναβαθμιστεί ο θεσμός του Γενικού Ελεγκτή

Στόχος είναι η βελτίωση των πρακτικών μας ώστε να λειτουργούν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θεωρούμε ότι η Υπηρεσία του Γενικού Ελεγκτή μαζί με τον Εσωτερικό Έλεγχο είναι δύο σημαντικές διαδικασίες, τις οποίες πρέπει να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε τα πράγματα να λειτουργούν όσο το δυνατό πιο σωστά και αποτελεσματικά, είπε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό έργο στον έλεγχο και στην διόρθωση κακώς εχόντων σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας αλλά και των πολιτικών κομμάτων.

Σημείωσε ότι ο κ. Μιχαηλίδης τον ενημέρωσε για τις λειτουργίες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να υπάρξει βελτίωση και των διαδικασιών και των τρόπων για να γίνει πιο αποτελεσματική η Υπηρεσία.

Ως ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Κυπριανού, αποδίδουμε τεράστια σημασία στον ρόλο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο οποίος στοχεύει στο να μας βοηθά να γινόμαστε πάντοτε καλύτεροι, προσθέτοντας ότι «έτσι θα πρέπει να λειτουργεί η Ελεγκτική Υπηρεσία, με τον έλεγχο στον οποίον επιβάλλει τους πάντες και την κυβέρνηση αλλά και τα πολιτικά κόμματα σε ό,τι αφορά την οικονομική πτυχή της λειτουργίας μας».

Ο στόχος, σημείωσε, είναι να δούμε πώς βελτιώνουμε τις διαδικασίες και πρακτικές μας έτσι ώστε τα πάντα να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια κάτι το οποίο εμείς θεωρούμε ως πάρα πολύ σημαντικό για να κτίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη με τους πολίτες.

Ως ΑΚΕΛ, συμπλήρωσε ο κ. Κυπριανού αποδίδουμε τεράστια σημασία και στη διαδικασία του εσωτερικού ελέγχου, ο οποίος μπορεί να συμβάλει στο να αποφευχθούν λάθη ή παραλείψεις, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε ότι ο ρόλος των κοινοβουλευτικών κομμάτων είναι πολύ σημαντικός όσον αφορά ακριβώς την ενίσχυση του ρόλου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του Εσωτερικού Ελέγχου.

«Γενικά το όλο πλέγμα ελέγχου που είναι πάντοτε στην προσοχή μας είναι πολύ σημαντικό και είναι οι βασικές ασφαλιστικές δικλείδες για να υπάρχει χρηστή διακυβέρνηση όσον αφορά την διαχείριση του δημόσιου χρήματος», πρόσθεσε.

Είχα την ευκαιρία να εξηγήσω στον κ. Κυπριανού, συνέχισε, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Υπηρεσία μας τον τελευταίο καιρό και πού οδεύει ως προς τη λειτουργία της στην βάση των συστάσεων των Βρετανών εμπειρογνωμόνων και τους προσανατολισμούς μας όσον αφορά συγκεκριμένους ελέγχους τους οποίους σκοπεύουμε να κάνουμε.

Θεωρώ, σημείωσε, ότι τα κόμματα στην βουλή είναι στοιχεία της δημοκρατίας, τα πλέον βασικά και θεμελιώδη και ως εκ του ρόλου τους αυτού, η σχέση τους με την Ελεγκτική Υπηρεσία είναι σε όλο τον κόσμο πάρα πολύ σημαντική.

«Πρέπει να πω ότι σε πολλές χώρες, ειδικά σε κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες είναι κατά κάποιο τρόπο παραρτήματα του Κοινοβουλίου. Αυτό δεικνύει τους στενούς δεσμούς, οι οποίοι πρέπει να υπάρχουν μεταξύ της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του Κοινοβουλίου της κάθε χώρας. Αυτό τον ρόλο ως Υπηρεσία επιθυμούμε να τον ενισχύσουμε και να τον ενδυναμώσουμε περαιτέρω», συμπλήρωσε.

Λειτουργοί του Γενικού Ελεγκτή στο Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ερωτηθείς αν λειτουργοί του θα μεταβούν σήμερα στο Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη για να συλλέξουν στοιχεία με σκοπό τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, είπε ότι «από ό,τι γνωρίζω ήταν να μεταβούν εκεί γύρω στις 9 π.μ. Αυτή ήταν η συνεννόηση με το γραφείο της Επιτρόπου, αλλά δεν γνωρίζω τι έχει γίνει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«Οσοι περισσοτεροι τουριστες έρθουν τοσο το χειρότερο για μας Ο κίνδυνος από τον κορωνοιό πολλαπλασιάζεται ...»
Haris  |  22:16

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:13

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:12

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X