ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Κυπριανού: Υπό πανικό η ηγεσία του ΔΗΣΥ και διαστρεβλώνει

Κάλεσε τους κυβερνώντες να προβληματιστούν γιατί ο λαός τους προσεγγίζει με έντονη κριτική

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ηγεσία του ΔΗΣΥ είναι κάτω από πανικό, χρησιμοποιεί ψέματα και διαστρεβλώνει όσα λέει το ΑΚΕΛ για να περάσουν λανθασμένα μηνύματα στον κυπριακό λαό, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Αντρος Κυπριανού και κάλεσε τους κυβερνώντες να προβληματιστούν γιατί ο λαός τους προσεγγίζει με έντονη κριτική.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα, ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι «οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είναι απαράδεκτες. Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι παράνομες και ως τέτοιες θα πρέπει να καταγγελθούν από την Κυπριακή Δημοκρατία σε όλες τις διεθνείς κατευθύνσεις». Πρόσθεσε πως «το γεγονός ότι θα γίνουν καταγγελίες, ότι θα υπάρξουν καταδίκες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, δεν μας λύνει το πρόβλημα» και πως το πρόβλημα παραμένει και είναι σε δύο επίπεδα.

«Πρώτα και κύρια η ζημιά που γίνεται σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και κατά δεύτερο λόγο βέβαια, το γεγονός ότι η Τουρκία προκαλεί νέα τετελεσμένα στην κυπριακή ΑΟΖ», είπε προσθέτοντας ότι «βλέπω να αντιδρούν από την πλευρά του ΔΗΣΥ για δηλώσεις στις οποίες έχουμε προβεί», ενώ επανέλαβε πως «εμείς προειδοποιούσαμε όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι ενόσω συνεχίζεται το αδιέξοδο στο Κυπριακό η Τουρκία θα κλιμακώνει την προκλητικότητα και την επιθετικότητα της και είπαμε ότι θα επιχειρήσει να προκαλέσει τετελεσμένα στην κυπριακή ΑΟΖ».

Η απάντηση, συνέχισε, «που είχαμε από την πλευρά της κυβέρνησης, του ιδίου του Προέδρου, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Υπουργού Εξωτερικών, του Προέδρου του ΔΗΣΥ είναι ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ότι οι τριμερείς που γίνονται και η αναβάθμιση των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ, θωρακίζουν την κυπριακή ΑΟΖ και κανένας δεν θα αποτολμούσε να προβεί σε προκλητικές ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη», ενώ «βλέπουμε να συμβαίνει αυτό το πράγμα σήμερα και θέλουμε να δούμε όλα αυτά τα μεγάλα λόγια που έλεγε η κυβέρνηση πώς εφαρμόζονται στην πράξη».

Και εάν ενοχλεί αυτή η κριτική προσέγγιση τον ΔΗΣΥ και την κυβέρνηση, θα τους πω ότι είναι δικό τους πρόβλημα, είπε, αναφέροντας πως «εμάς μας ενδιαφέρει πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού λαού και αυτή τη στιγμή είμαστε κάτω από μεγάλη πίεση και στο Κυπριακό και στα θέματα που αφορούν την ΑΟΖ. Αναμένουμε λοιπόν να μας δοθούν απαντήσεις αντί να γίνονται αφορισμοί και να επιχειρείται με ψέμα και με διαστρεβλώσεις να περάσουν διαφορετικά μηνύματα στον κυπριακό λαό».

Στις δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ακόμα ότι «είναι προφανές πως η ηγεσία του ΔΗΣΥ βρίσκεται κάτω από πανικό. Οι δηλώσεις της των τελευταίων ημερών και του κ. Αναστασιάδη βέβαια, αυτό αποδεικνύουν. Χρησιμοποιούν ψέματα και λυπούμαι γι’ αυτό, ενώ διαστρεβλώνουν τα όσα λέμε για να περάσουν λανθασμένα μηνύματα στον κυπριακό λαό».

Αφού σημείωσε πως «εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σ’ αυτόν τον κατήφορο στον οποίο έχουν επιλέξει να οδηγηθούν», πρόσθεσε πως «αυτό που θα τους πούμε είναι ότι θα υπάρξει και η επόμενη ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών και ο τόπος θα χρειάζεται να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα τα οποία έχουν συσσωρευθεί ως αποτέλεσμα της κακο-διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ. Εάν θέλουν λοιπόν να διατηρηθεί ένα πολιτικό επίπεδο διαλόγου το οποίο θα μας επιτρέψει να συνομιλούμε την επομένη των εκλογών, ας προσέξουν τι λένε».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη στου στην ελληνική πρωτεύουσα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως θα παραστεί σε πολιτικές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «με στόχο να διαβιβάσουμε τα μηνύματα μας στους Κύπριους ψηφοφόρους που ζουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έτσι ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη άποψη για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων για να μπορέσουν να κάνουν τις επιλογές τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση