ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέβαιο το μέλλον της «κυβέρνησης» στα Κατεχόμενα

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Όζερσαϊ παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος του και έθεσε ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την ηγεσία της κοινότητας του.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε συνδυασμό με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, νέες εξελίξεις στο τουρκοκυπριακό πολιτικό προσκήνιο προκαλούν πολιτική αβεβαιότητα στα Κατεχόμενα. Υπό την σκιά των εξελίξεων των τελευταίων εικοσιτετράωρων το μέλλον της «κυβέρνησης» συμμαχίας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και του Κόμματος του Λαού (ΚΛ) γίνεται όλο και πιο αβέβαιο. 

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι ο «Πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ αποφάσισε να μπλοκάρει τον νέο «νόμο» περί οικοδομικής ανάπτυξης. Ο λεγόμενος νόμος προβλέπει την οικιστική ανάπτυξη στα περίχωρα των μεγάλων πόλεων. Διάφοροι κύκλοι αντιδρούν στον «νόμο» με το σκεπτικό ότι πλήττει τα συμφέροντα τους.

Ο κ. Τατάρ αποφάσισε να μπλοκάρει την δημοσίευση του νέου «νόμου» στην «κυβερνητική εφημερίδα». Τον «νόμο» προωθούσε το «Υπουργείο Εσωτερικών», το οποίο ελέγχεται από το Κόμμα του Λαού του Κουντρέτ Όζερσαϊ.

Το παρασκήνιο

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Όζερσαϊ παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος του και έθεσε ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την ηγεσία της κοινότητας του. Παρά την παραίτηση του από το ΚΛ, ο κ. Όζερσαϊ παραμένει ως αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «Υπουργός Εξωτερικών.

Το ΚΕΕ αναμένεται να ανακοινώσει την δική του ξεχωριστή υποψηφιότητα στις «προεδρικές» προς τα τέλη αυτού του μηνός.  Όλες οι προαναφερόμενες εξελίξεις οδηγούν τους τ/κ αναλυτές στο συμπέρασμα ότι πλέον το μέλλον της «κυβέρνησης» κάθε άλλο παρά δεδομένο είναι. Για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετήθηκε πριν από λίγο ο κ. Τατάρ, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν πιστεύει ότι την παρούσα στιγμή θα διαλυθεί η κυβέρνηση».

Οι ενστάσεις

Πάντως, παρά το βέτο του κ. Τατάρ το ΚΛ εξακολουθεί να υποστηρίζει τον επίμαχο «νόμο» για το αναπτυξιακό σχέδιο της «κυβέρνησης». Και η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί δριμύτατη κριτική στην «κυβέρνηση» για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση