ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:49
 

Αβέρωφ: Δεν μπορεί να διεξαχθεί διάλογος κάτω από απειλές

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε πως ο πρόεδρος πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη του διαλόγου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ωσότου το αδιέξοδο παραμένει, η επιθετικότητα της Τουρκίας θα οξύνεται, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί διάλογος κάτω από απειλές. Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο επίσκεψης του στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, ο κ.Νεοφύτου κλήθηκε να σχολιάσει τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, λέγοντας ότι η θέση του ΔΗΣΥ ήταν και παραμένει ξεκάθαρη.

"Πρέπει η δική μας πλευρά, όπως πράττει ο ΠτΔ, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη του διαλόγου το συντομότερο δυνατόν, εντός των παραμέτρων του ΓΓ και του μοντέλου της λύσης της ΔΔΟ", ανέφερε.Εξέφρασε δε την εκτίμηση πως "ωσότου το αδιέξοδο παραμένει, η επιθετικότητα της Τουρκίας, μέρα με τη μέρα, θα οξύνεται. Ωσότου το αδιέξοδο παραμένει, η επιθετικότητα της Τουρκίας, μέρα με τη μέρα, θα οξύνεται".

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του ΠτΔ ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε διάλογο εφόσον συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως αυτό είναι πλήρως κατανοητό. Εάν υπάρξει συμφωνία για να επαναρχίσει ο διάλογος, συνέχισε, "είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να γίνονται ενέργειες που δηλητηριάζουν το κλίμα και ούτε να διεξάγεται ο διάλογος κάτω από απειλές".

Σε σχέση με το αίτημα για συζήτηση του θέματος της Αμμοχώστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε., ο κ.Νεοφύτου είπε πως θα αναμένει την αυριανή ενημέρωση, στο Εθνικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει πλήρη εικόνα, πριν σχολιάσει οτιδήποτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X