ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:37
 

Αβέρωφ: Η κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις για πρόσβαση των μαθητών στην εκπαίδευση

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε πως δεν δέχεται τον όρο αντίμετρα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να λάβει αποφάσεις για να διασφαλίσει το δικαίωμα της πρόσβασης των μαθητών στη δημόσια εκπαίδευση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως δεν δέχεται τον όρο αντίμετρα.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό Πρέσβη, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο ΔΗΣΥ στηρίζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης σε ότι κάνει για να μην θυματοποιηθούν 120 χιλιάδες μαθητές.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί αντίμετρων της κυβέρνησης, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως δεν υπάρχουν αντίμετρα από πλευράς Κυβέρνησης, αλλά υπάρχουν και επιβάλλεται να παρθούν όσα μέτρα χρειάζονται για να διασφαλιστεί ότι οι 120 χιλιάδες μαθητές θα έχουν το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα της πρόσβασης στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως αυτό που είναι σίγουρος ότι θα ακούσουμε από την Κυβέρνηση είναι η απλή απόφαση για να προστεθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς όσος χρόνος χαθεί από την απεργία των δασκάλων και καθηγητών. Αυτό σημαίνει ότι αντί να κλείσουν τα σχολεία αρχές Ιουνίου, να κλείσουν δύο μέρες ή μια, ή δύο βδομάδες αργότερα.

«Είναι η Κυβέρνηση και αυτή η πολιτεία που καθορίζει πότε ξεκινά και πότε τελειώνει μια σχολική χρονιά και δεν είναι κεκτημένο σε οποιοδήποτε εργαζόμενο ότι για δύο και δυόμιση μήνες να μην πηγαίνει στο σχολείο. Από την άλλη το δικαίωμα της απεργίας είναι εκεί, το σεβόμαστε, αλλά το να απαιτούν κάποιοι να απεργούν και να πληρώνονται είναι πρωτάκουστο και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που ο απεργός απαιτεί να τον πληρώνεις», είπε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κληθούν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν ώρες, ο κ. Νεοφύτου είπε πως δεν είναι ο ίδιος το Υπουργείο Παιδείας για να απαντήσει, ενώ σημείωσε πως είναι αδόκιμος ο όρος αντίμετρα. Επανέλαβε πως στηρίζει την Κυβέρνηση στο να πάρει οποιαδήποτε απόφαση και μέτρο που να διασφαλίσει σε κάθε γονιό και σε κάθε μαθητή ότι θα έχουν απρόσκοπτα πρόσβαση στη δημόσια παιδεία.

Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Ιταλό πρέσβη

Οσον αφορά τη συνάντηση με τον Ιταλό Πρέσβη, ο κ. Νεοφύτου είπε πως είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση κατά την οποία συζητήσαν την παρούσα φάση και τις διεργασίες στο Κυπριακό, όπως επίσης και τα ενεργειακά.

«Η ΕΝΙ θα συνεχίσει και θα υλοποιήσει το ενεργειακό της πρόγραμμα με τις νέες προγραμματισμένες γεωτρήσεις να τοποθετούνται στις αρχές του 2019», είπε και σημείωσε πως η ΕΝΙ είναι από τους κύριους ενεργειακούς παίκτες στην περιοχή όχι μόνο στην ΑΟΖ της Κύπρου αλλά και στην Αίγυπτο με την ανακάλυψη του μεγάλου κοιτάσματος Ζορ.

Επίσης, είπε, δραστηριοποιείται και στο κοίτασμα Καλυψώ, το οποίο με βάση τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα θεωρείται μια από τις υποσχόμενες ανακαλύψεις, η οποία μπορεί να βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα κοιτασμάτων ανά το παγκόσμιο.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως με τον Ιταλό Πρέσβη επανέλαβαν τη θέληση τους για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, όχι μόνο στο θέμα της ενέργειας, αλλά ως χώρες της Μεσογείου και μέλη της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιφυλάσσεται για περισσότερα η ΠΣΕΜ

«Αληθεύει ότι η ΠΣΕΜ καθοδηγείται από το ΑΚΕΛ? »
ΑΚΑ  |  10:20

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X