ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Αποδείξαμε ότι είμαστε το κόμμα της ευθύνης»

Στήριξη από Αννίτα Δημητρίου

ΚΥΠΕ

Να στηρίξουν «τις ωφέλιμες» πολιτικές του για τον τόπο, από όποιο χώρο και αν προέρχονται, κάλεσε τους πολίτες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την επίσημη υποβολή της υποψηφιότητάς του την Πέμπτη, για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι μπορεί να κρατήσει την οικονομία «δυνατή», και ότι θα αγωνιστεί για τη λύση του Κυπριακού.

«Είναι η ιδανικότερη επιλογή να ηγηθεί του Κράτους», είπε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου που προτείνει την υποψηφιότητα του κ. Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου υπέβαλε επίσημα την υποψηφιότητά του συνοδευόμενος στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, από τη σύζυγό του, την Πρόεδρο της Βουλής, και τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Χάρη Γεωργιάδη, μεταξύ άλλων. Ανάμεσα στους υποστηρικτές του που προσήλθαν επίσης στην αίθουσα, ήταν Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές του ΔΗΣΥ, η πρώην Βουλευτής και θυγατέρα του ιδρυτή του ΔΗΣΥ Καίτη Κληρίδη και στελέχη του κόμματος.

Στη δήλωσή του, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι είναι «με βαθιά επίγνωση της ευθύνης» που καταθέτει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «η πατρίδα μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ικανή ηγεσία». Ο κ. Νεοφύτου είπε ακόμη ότι τα επόμενα χρόνια «θα είναι κρίσιμα», για τη χώρα και για κάθε Κύπρια και κάθε Κύπριο. Η οικονομία της χώρας είναι σήμερα δυνατή, αλλά όχι δεδομένη, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι, «χωρίς δυνατή οικονομία δεν υπάρχει ασφάλεια», ούτε αξιοπιστία για τη χώρα, αλλά ούτε και η δυνατότητα να στηρίζεται η κοινωνία.

«Στον Δημοκρατικό Συναγερμό αποδείξαμε ότι είμαστε το κόμμα της ευθύνης. Αρκεί να συγκρίνουμε τι παραλάβαμε και πώς είναι σήμερα η Κύπρος μας», πρόσθεσε. Η δουλειά ενός ηγέτη, είπε, «είναι να λέει την αλήθεια και να φροντίζει για το μέλλον. Να μετατρέπει τους κινδύνους σε ευκαιρίες. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να δίνει λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Να φέρνει αποτέλεσμα για τη χώρα».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, πρόσθεσε, έχει καθήκον να ηγείται και να καθοδηγεί υπεύθυνα τη χώρα. «Και υπεύθυνο είναι προτού υπόσχεσαι δαπάνες, πρέπει πρώτα να διασφαλίσεις κρατικά έσοδα», είπε, προσθέτοντας ότι, μπορεί να κρατήσει «την οικονομία δυνατή».

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε επίσης, ότι θα αγωνιστεί για επιστροφή στο διάλογο, όσον αφορά στο Κυπριακό, αλλά και για τη λύση, την απελευθέρωση «και την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας». «Αυτή θα είναι η πιο ριζική και πιο αποτελεσματική μεταρρύθμιση, που θα αλλάξει τη μοίρα του τόπου και του λαού μας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Νεοφύτου, κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν «τι είναι σημαντικό για το αύριο το δικό σας, των παιδιών σας, της Κύπρου μας». Η υποψηφιότητά του, είπε, «έχει ταυτότητα και σαφή προσανατολισμό», «ρεαλιστικό πρόγραμμα με προοπτική για τον τόπο», και τους ζήτησε, από όποιο χώρο και αν προέρχονται, να στηρίξουν «αυτές τις ωφέλιμες πολιτικές για τον τόπο μας».

«Από την ψήφο μας εξαρτάται η ασφάλεια, η σταθερότητα, η προοπτική μας», είπε ο κ. Νεοφύτου, καταλήγοντας ότι, «τώρα είναι η ώρα της οικονομίας. Η ώρα της αποτελεσματικότητας. Η ώρα της λύσης». Εξερχόμενος της αίθουσας και ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι του, ο κ. Νεοφύτου, είπε ότι κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές «για να τις κερδίσουμε, για να συνεχίσει η σταθερότητα και η ασφάλεια για τη χώρα μας».

Σε ερώτηση αν έχει αποφασίσει ποιους θα διορίσει σε σημαντικές θέσεις, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι «ψηφίζοντας Αβέρωφ, ξέρει ο πολίτης τι παίρνει, παίρνει Αβέρωφ, με τα καλά μας και τα μειονεκτήματα μας», και ότι ξέρει ο πολίτης με ποιους θα κυβερνήσει, «και θα είναι η ιστορική παράταξη του ΔΗΣΥ και ικανότατα στελέχη από την κοινωνία των πολίτων» που ασπάζονται το πρόγραμμά του.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι δεδομένη η στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην υποψηφιότητά του, είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, «στηρίζει, και το δήλωσε πολλές φορές, τις συλλογικές αποφάσεις της ιστορικής μας παράταξης». Για άλλα άτομα του χώρου που στηρίζουν ανθυποψηφίους του, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στο «διακύβευμα» των επερχόμενων εκλογών, λέγοντας ότι οι επιλογές είναι δύο: «θα συνεχίσουμε στην πορεία της σταθερότητας και της ασφάλειας ή θα γυρίσουμε πίσω».

«Έχουμε πεπραγμένα που εγγυούνται ότι εμείς μπορούμε να κουμαντάρουμε την οικονομία», πρόσθεσε. Σημείωσε ότι μια δυνατή οικονομία χρειάζεται ως όχημα για ισχυρή άμυνα, δυνατή κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική. «Αυτό είναι το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους πολίτες», είπε. Είπε ακόμη ότι, «η τενέκκα», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην κάλπη, «ακόμα μια φορά θα αποδείξει πως η χώρα δεν θα μπει σε περιπέτειες».

Για το Κυπριακό είπε, ότι ο ΔΗΣΥ ιδρύθηκε για έναν αγώνα για την επανένωση του τόπου και θα είναι απέναντι από πολιτικές «που τσιμεντώνουν την κατοχή», σημειώνοντας ότι, αυτός ο αγώνας προϋποθέτει έναν ενωμένο ΔΗΣΥ. «Όσοι έχουν σκέψη για τσιμέντωμα της κατοχής διαμέσου της διάσπασης του ιστορικού, Κληριδικού Δημοκρατικού Συναγερμού, θα πάρουν την απάντηση στην τενέκκα, στις 12 Φεβρουαρίου», είπε.

Στήριξη από Αννίτα Δημητρίου

Η Πρόεδρος της Βουλής, ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι πρότεινε τον κ. Νεοφύτου για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Συνειδητά βρίσκομαι σήμερα εδώ, προτείνοντας και υποστηρίζοντας τον Αβέρωφ Νεοφύτου, θεωρώντας και πιστεύοντας ότι είναι η ιδανικότερη επιλογή να ηγηθεί του Κράτους και να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα και μεθοδικότητα τις διάφορες προκλήσεις, μικρές και μεγάλες, που έχουμε να διαχειριστούμε», είπε.

Η κ. Δημητρίου ευχήθηκε «καλή ψήφο και καλή επιτυχία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ