ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ vs Άντρος: Κόντρα με όρους ποδοσφαιρικούς

Οι τελευταίες προτάσεις του Συναγερμικού Προέδρου δέχτηκαν την κριτική περί κρίσης ταυτότητας από το ΑΚΕΛ

Newsroom K

Μετά τους ψηλούς τόνους του debate που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα, νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού την Τετάρτη. Αφορμή οι τελευταίες προτάσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου για μείωση του ορίου συνταξιοδότησης για τα βαριά επαγγέλματα από το 65ο έτος στο 63ο. Ο γ.γ του ΑΚΕΛ ανέφερε δηκτικά πως αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό ο Αβέρωφ Νεοφύτου τότε θα ζητήσουν μεταγραφή του στο ΑΚΕΛ, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να τον καταγγέλλει για την κατρακύλα της οικονομίας και να ανταπαντά πως και τα δισεκατομμύρια του κόσμου να δώσει έτσι μεταγραφή δεν πηγαίνει.

Η αφορμή

Η κίνηση του Αβέρωφ Νεοφύτου να προτείνει μείωση του ορίου συνταξιοδότησης για τα βαριά επαγγέλματα. Έθεσε θέμα εκσυγχρονισμού του συνταξιοδοτικού συστήματος ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις στη βάση της ίδιας κοινωνικής φιλοσοφίας. Σημείωσε επίσης πως δεν είναι αρκετό να μειώνεται η ανεργία, αλλά «εξίσου και πιο σημαντικό είναι να ανεβαίνουν και οι απολαβές των εργαζομένων». Απαρατήρητη δεν πέρασε στο ΑΚΕΛ και η περιοδεία του Αβέρωφ Νεοφύτου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η κίνηση αυτή ήταν αρκετή ώστε ο γ.γ του ΑΚΕΛ να αφήσει αιχμές για εναλλαγές στη θέση του Συναγερμικού Προέδρου με στόχο τις βουλευτικές εκλογές. «Εάν συνεχίσει έτσι ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα του ζητήσουμε να πάρει μεταγραφή στο ΑΚΕΛ» δήλωσε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως δεν ξέρει ποιόν Αβέρωφ Νεοφύτου να πιστέψει.

«Μεταμορφώνονται για τις βουλευτικές»

Όπως συμπλήρωσε η Κύπρος είναι πρωταθλήτρια στην ΕΕ στο χάσμα μεταξύ των λίγων πλουσίων και όλων των υπολοίπων, ενώ σύμφωνα με όλες τις έρευνες, έχει αυξηθεί το ποσοστό κερδών στο ΑΕΠ κατά 7,5% κατά τα χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, ενώ έχει μειωθεί κατά αντίστοιχο αριθμό το ποσοστό εργασίας στο ΑΕΠ. «Έχασαν δηλαδή, οι εργαζόμενοι και κέρδισαν τα κέρδη, δηλαδή οι επιχειρηματίες. Εάν ο κ. Νεοφύτου το θεωρεί αυτό ως κατόρθωμα, είναι δικαίωμά του. Όμως εμείς έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση», πρόσθεσε. Θεωρούν, είπε ο κ. Κυπριανού, ότι από τις πολιτικές στα ζητήματα οικονομίας πρέπει να ωφελούνται οι πολλοί και όχι οι λίγοι και εκλεκτοί.

«Δεν ξέρω ποιον Αβέρωφ Νεοφύτου να πιστέψω» συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ λέγοντας ότι τον άκουσε να δηλώνει ότι είναι θετικό το γεγονός πως μειώθηκε η ανεργία, αλλά το κύριο πρόβλημα είναι ν’ αυξηθούν οι μισθοί. Πριν από δύο εβδομάδες, είπε, ο κ. Νεοφύτου «εκόμπαζε ότι ο μέσος μισθός στην Κύπρο είναι 1938 ευρώ και είναι πάρα πολύ υψηλός. Τώρα διαπιστώνει ότι πρέπει να ανέβουν οι μισθοί», είπε.
Η προσπάθεια του Αβέρωφ Νεοφύτου, σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού «εντάσσεται στα πλαίσια μιας μεταμόρφωσης που στοχεύει στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές. Και εάν συνεχίσει με όλα αυτά που κάνει το τελευταίο διάστημα ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, δηλαδή, οι επισκέψεις που κάνει και ιδιαίτερα οι δηλώσεις μετά από αυτές τις επισκέψεις, θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά να μεταγραφεί στο ΑΚΕΛ, με τις θέσεις που διατυπώνει», ανέφερε.
Τη δήλωση του Άντρου Κυπριανού δεν άφησε αναπάντητη ο κ. Νεοφύτου ο οποίος έσπευσε μέσω twitter να κάνει λόγο για μηδενιστική κριτική και ειρωνείες.

Ακολούθησαν και δηλώσεις του στους δημοσιογράφους για το θέμα, καταγγέλλοντας το ΑΚΕΛ για ισοπέδωση και ότι με συνθήματα κατέστρεψε την κυπριακή οικονομία.

«Θέλουν να μην έχει δουλειά ο κόσμος για να του δίνουν ελεημοσύνη»

«Το αναγνωρίζω στο ΑΚΕΛ μια ιδιότητα. Την ιδιότητα που κατέστρεψε την κυπριακή οικονομία και που συνεχίζουν τώρα να ισοπεδώνουν τα πάντα. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό το δρόμο. Γνωρίζουν οι Κύπριοι πολίτες τα έργα και τις ημέρες τους. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, δεν διεκδικούμε ότι επιλύσαμε όλα τα προβλήματα όμως στεκόμαστε απέναντι στον Κύπριο πολίτη και τον βλέπουμε στα μάτια. Ότι η κυβέρνησή μας, με τη στήριξη και άλλων πολιτικών δυνάμεων, όχι του ΑΚΕΛ που ήταν πάνω σε μια μπουλντόζα ισοπέδωσης που κατέστρεψε την κυπριακή οικονομία την πενταετία που κυβέρνησαν, την ίδια μπουλντόζα οδηγούν και σήμερα για να ισοπεδώνουν τα πάντα. Η οικονομία στάθηκε στα πόδια της. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Είναι γι’ αυτό που εμείς, μέρα και νύχτα, εφτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο – δεν με παρεμποδίζει η συντεχνία μου να εργάζομαι 365 μέρες τον χρόνο σκληρά για να είμαστε κοντά στον κόσμο και μαζί με τον Νίκο Αναστασιάδη και την κυβέρνησή του να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος. Να σταθούμε δίπλα από τον αγρότη, τον μικροβιομήχανο, τον εργαζόμενο. Εμείς θέλουμε να έχει δουλειά ο κόσμος. Με όλο το σεβασμό προς την αριστερά, αυτοί θέλουν να μην έχει δουλειά ο κόσμος για να πηγαίνουν να του δίνουν ελεημοσύνη. Έτσι που τον κατάντησαν όταν κυβερνούσαν. Να μην έχει δουλειά, να είναι φτωχός, για να πάνε να κλαίνε από πάνω του. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς θέλουμε η οικονομία να παράγει θέσεις εργασίας, να δημιουργούμε εθνικό πλούτο και μέσα από τον εθνικό πλούτο να γίνεται με κοινωνική δικαιοσύνη η σωστή κατανομή» ανέφερε ο Συναγερμικός Πρόεδρος.

Η λογική των συντρόφων για κοινωνική δικαιοσύνη

Ο κ. Νεοφύτου μιλώντας για τη δήλωση του ΑΚΕΛ ότι είναι άδικο το πέναλτι για το 12% των κοινωνικών ασφαλίσεων και οτι πρέπει να καταργηθεί ανέφερε χαρακτηριστικά «σύντροφοι, εσείς φέρατε το 2012 τούτο το μέτρο. Δεν θέλω να πω μια κυπριακή παροιμία. Θα το αποφύγω. Φέρανε το πέναλτι για το 12% και φωνάζουν κάθε μέρα ότι είναι άδικο» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι είναι «αυτά τα συνθήματα που χρησιμοποιήσανε πέντε χρόνια που κυβερνούσαν και τουμπάρανε την οικονομία. Τι λέει το ΑΚΕΛ; Να καταργηθεί το πέναλτι. Αφού το ΑΚΕΛ έφερε νομοσχέδια τότε που κυβερνούσε το ΑΚΕΛ και έκανε το όριο συνταξιοδότησης από το 63ο στο 65ο. Τι μας λένε σήμερα; Αν φεύγεις και από τα 63 να πιάνεις την ίδια σύνταξη με αυτόν που δουλεύει ως τα 65. Ακούτε λογική τους συντρόφους για κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εμείς θέλουμε να βρούμε τρόπους σταδιακά ν’ αυξηθούν οι συντάξεις. Οι συνταγές των συντρόφων είναι να μειωθούν οι συντάξεις. Αλλά επειδή λένε ωραία συνθήματα, στον κόσμο αρέσουν τα εύηχα συνθήματα. Εμείς απευθυνόμαστε σε αυτούς που νούσιμα και συνετά μετρούν τα πράγματα. Το συνταξιοδοτικό είπα και χθες, χρειάζεται εκσυγχρονισμό. Έχει και σήμερα στρεβλώσεις. Είναι ένα πάρα πολύ καλό σύστημα που χρειάζεται εκσυγχρονισμό. Οι θεμελιοί του είναι από το 1960. Είναι γεροί, χρειάζεται εκσυγχρονισμό και κάποιες κοινωνικές αδικίες να τις διορθώσουμε. Αυτό που έχω πει και στη Βουλή, το λέω και θα δώσω όλες τις δυνάμεις μαζί με την κυβέρνηση να το κάνουμε, για βαριά και σκληρά επαγγέλματα, το όριο αφυπηρέτησης αντί στο 65ο να είναι στο 63ο».
Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη δήλωση του Άντρου Κυπριανού για μεταγραφή σχολιάζοντας ότι «και τα δισεκατομμύρια του κόσμου να διαθέσει, έτσι μεταγραφή δεν πηγαίνω».

«Έχει κρίση ταυτότητας»

Ο Άντρος Κυπριανού ανταπάντησε μέσω twitter στον Αβέρωφ Νεοφύτου θέτοντας ζήτημα κρίσης ταυτότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X