ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αισιόδοξοι οι Κύπριοι ευρωβουλευτές για την ακρόαση της Σ.Κυριακίδου

Ολοι εκφράστηκαν θετικά και με εκτίμηση στο έργο της Στέλλας Κυριακίδου και δήλωσαν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά της

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν αναμένουν προβλήματα κατά την ακρόαση της προτεινόμενης Κύπριας Επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου, οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές. Ολοι εκφράστηκαν θετικά και με εκτίμηση στο έργο της κ. Κυριακίδου και δήλωσαν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά της.

Μιλώντας στο πλαίσιο σεμιναρίου που διοργάνωσε για Κύπριους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι Ευρωβουλευτές Λευτέρης Χριστοφόρου και Λουκάς Φουρλάς του ΕΛΚ, Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιλζίγιουρεκ της GUE, Κώστας Μαυρίδης και Δημήτρης Παπαδάκης της ομάδας S&D, εξέφρασαν αισιοδοξία ότι η κ. Κυριακίδου θα πάρει το πράσινο φως από την Επιτροπή και από το ΕΚ στην τελική αξιολόγηση και θα είναι η νέα Κύπρια Επίτροπος.

Ο κ. Παπαδάκης, ο οποίος άνοιξε τη σειρά των συναντήσεων με τους δημοσιογράφους, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι και ως αναπληρωματικό μέλος της αρμόδιας Επιτροπής εκτιμά ότι η Στέλλα Κυριακίδου δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. «Είναι προετοιμασμένη, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις πχ. για την πρόσβαση στα φάρμακα», αλλά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Είναι, συνέχισε, «σημαντικό χαρτοφυλάκιο και νομίζω ότι αν το διαχειριστεί σωστά έχει να παραδώσει έργο».

Νομίζω θα εγκριθεί άνετα, ήταν το σχόλιο του Ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ Κώστα Μαυρίδη, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε αισιόδοξος.

Θα περάσει εύκολα, είναι η άποψη του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Γεωργίου. Και οι έξι στο βαθμό που μπορέσαμε θα συμβάλουμε, διότι η κ. Κυριακίδου είναι άνθρωπος συνετός, ψύχραιμος, ευαίσθητος το χαρτοφυλάκιο είναι σημαντικό και μπορεί να συμβάλει και για το ΓεΣΥ και στη νέα πρωτοβουλία για καρκίνο, είπε.

Ολοι, και οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές συμφωνήσαμε να στηρίξουμε την Σ. Κυριακίδου για Επίτροπο, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιλζίγιουρεκ.

Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, εξέφρασε αισιοδοξία. «Θεωρώ ότι είναι πολύ αξιόλογη η υποψηφιότητα της. Δεν υπήρξε αρνητικό σχόλιο από καμιά πλευρά. Εχει στήριξη του ΕΛΚ, Είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσει αυτή τη «δοκιμασία» και αναμένω να πάρει μια πλατιά έγκριση», δήλωσε.

«Είναι ευλογία να είναι η Στέλλα Κυριακίδου στην Κομισιόν», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λουκάς Φουρλάς. Στο ΕΛΚ, συνέχισε, «υπάρχει θετικότατη εικόνα και όπως ακούω και στα άλλα κόμματα».

Αυτό, όπως ανέφερε, οφείλεται μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι η ίδια η κ. Κυριακίδου φρόντισε να έχει πολλές προσωπικές επαφές όλο αυτό το διάστημα. Μέσα από τις επαφές της αυτές έδωσε την εικόνα ότι δεν είναι αλαζόνας, ότι ξέρει να ακούει. «Εψαξαν και το παρελθόν της και προσβλέπουν ότι θα αφήσει εποχή στην Κομισιόν στα θέματα της. Πέφτει στους ώμους της βαρύτατο φορτίο. Νομίζω ότι θα έχει ένα εύκολο απόγευμα. Ηδη υπάρχει θετική γνώμη σε όλες τις ομάδες. Είναι πολύ καλά διαβασμένη και θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση