ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Δεν θα μετέχει στην υποεπιτροπή που προεδρεύει το ΕΛΑΜ

H ανακοίνωση του κόμματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ με την οποία εκφράζει εκ νέου τη διαφωνία του με την παραχώρηση προεδρίας επιτροπής στο ΕΛΑΜ, αναφέροντας ότι δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της υποεπιτροπής που θα προεδρεύει το εν λόγω κόμμα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Καθ’ όλη τη διάρκεια των διεργασιών για τις προεδρίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών, το ΑΚΕΛ επέμεινε ότι πρέπει να εξευρεθούν συναινετικές λύσεις στο πλαίσιο του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και της κοινοβουλευτικής πρακτικής. Είχαμε επίσης τη θέση ότι και τα μικρά κόμματα πρέπει να πάρουν προεδρίες επιτροπών. Το τελικό αποτέλεσμα της συνεννόησης μάς ικανοποιεί.

Όσον αφορά στο ζήτημα της παραχώρησης προεδρίας επιτροπής στο ΕΛΑΜ το ΑΚΕΛ εξέφρασε εξ’ αρχής και διατήρησε μέχρι τέλους τη διαφωνία του. Επισημάναμε σε όλους την πρακτική που ακολουθείται στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου στην ακροδεξιά δεν παραχωρείται καμία προεδρία έπειτα από συνεννόηση όλων των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων.

Σημειώνουμε ξανά τη διαφωνία μας για την παραχώρηση προεδρίας στο ΕΛΑΜ έστω και σε υποεπιτροπή. Το ΑΚΕΛ, παραμένοντας συνεπές στη θέση αρχής που έχει εκφράσει, δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της υποεπιτροπής που θα προεδρεύει το ΕΛΑΜ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  Βουλή  |  ΔΗΣΥ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση