ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ για ΥΠΟΙΚ: Διαστρεβλώνει γεγονότα για να δικαιολογήσει εμμονές

Πώς σχολιάζει το κόμμα τις διευκρινίσεις Πετρίδη για το γερμανικό αίτημα μη επιβολής ΦΠΑ στο Φ.Α.

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Γραπτή δήλωση σχετικά με τις διευκρινίσεις που έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, αναφορικά με με την επιστολή του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας προς τον Επίτροπο Τζεντιλόνι για τη μη επιβολή ΦΠΑ στο νέο τέλος που θα επιβληθεί στο φυσικό αέριο σε όλους τους καταναλωτές, εξέδωσε η Ελένη Μαύρου. Όπως αναφέρει, «ο Υπουργός Οικονομικών διαστρεβλώνει τα γεγονότα σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εμμονή της κυβέρνησης Συναγερμού εναντίον κάθε πρωτοβουλίας που στόχο έχει την ανακούφιση της κοινωνίας από τη λαίλαπα της ακρίβειας».

Αυτούσια η δήλωση

Ο Υπουργός Οικονομικών διαστρεβλώνει τα γεγονότα σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εμμονή της κυβέρνησης Συναγερμού εναντίον κάθε πρωτοβουλίας που στόχο έχει την ανακούφιση της κοινωνίας από τη λαίλαπα της ακρίβειας.

Αντίθετα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Πετρίδης, η επιστολή του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας προς την Κομισιόν για τη μη επιβολή ΦΠΑ στο νέο τέλος που θα επιβληθεί στην κατανάλωση του φυσικού αερίου επιβεβαιώνει αυτό που υποδεικνύουμε ως ΑΚΕΛ εδώ και καιρό: ότι το ίδιο το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά και μια σειρά από αποφάσεις της Ε.Ε. δίνουν τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να πάρουν εξαιρέσεις για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια σε βασικά αγαθά και σε πρώτες ύλες. Και ήδη μια σειρά από κράτη μέλη έχουν πάρει σημαντικές εξαιρέσεις.

Στην Κύπρο η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέτρα που να στηρίζουν το εισόδημα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Και όχι μόνο αρνείται αλλά εμποδίζει και εκείνα τα μέτρα που πήρε η πλειοψηφία της Βουλής. Χαρακτηριστική είναι η απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη να προχωρήσει σε αναφορά στο Ανώτατο για τους νόμους που μειώνουν το ΦΠΑ στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό.

Αν δεν κρύβονται πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ωραιοποιούν την κατάσταση (παράδειγμα η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών στις 2/3/2022: «το φαινόμενο είναι παροδικό») ή επικαλούνται το δημοσιονομικό κόστος, την ώρα που το κράτος έχει ήδη αυξημένα έσοδα ύψους 690 εκατομμυρίων ευρώ από την αύξηση των τιμών (στοιχεία Στατιστικής Υπηρεσίας για την περίοδο Γενάρη – Ιουνίου 2022).

Αρνούνται, μάλιστα πεισματικά να συζητήσουν την πρόταση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, παραπέμποντας τη συζήτηση στις… αρχές του 2023!

Ο Υπουργός Οικονομικών θα συνεχίσει, προβλέπουμε, να ψάχνει δικαιολογίες. Αλλά και το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις και να διεκδικεί μέτρα για αναχαίτιση της ακρίβειας και στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  ΥΠΟΙΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση