ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Να λυθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ιδιαίτερα στον τομέα της Παιδείας

«Καταγράφηκαν καταστάσεις που θα μπορούσαν να προβλεφθούν αν υπήρχε καλύτερος συντονισμός και σχεδιασμός»

Newsroom K

Για τα προβλήματα που παρουσιάστηκα μετά την χαλάρωση των μέτρων περιορισμού τοποθετήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Είναι κατανοητό ότι στην πορεία χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων θα παρουσιαστούν προβλήματα. Εντούτοις, χθες καταγράφηκαν καταστάσεις που θα μπορούσαν να προβλεφθούν αν υπήρχε καλύτερος συντονισμός και σχεδιασμός.
Στα Γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε δύο επαρχίες – στη Λάρνακα και στην Πάφο- χθες επικράτησε χάος εξαιτίας της υποστελέχωσης και της έλλειψης προστατευτικών μέσων για τους λειτουργούς και τους πολίτες. Αυτό το γεγονός προκάλεσε ουρές και τεράστια ταλαιπωρία για τους πολίτες.

Δυσκολίες παρουσιάστηκαν στη λειτουργία εργοταξίων, αλλά και στον τρόπο μεταφοράς των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Το Υπουργείο Εργασίας πρέπει να δώσει λύσεις προστατεύοντας την ασφάλεια, την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Εκεί βέβαια που επικρατεί απαράδεκτη κατάσταση είναι στον τομέα της Παιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας, από την αρχή των περιοριστικών μέτρων, έδειξε σοβαρότατη αδυναμία να χειριστεί την κατάσταση, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να συντονίσει τη λειτουργία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ευτυχώς, πολλοί εκπαιδευτικοί κάλυψαν αρκετές από τις αδυναμίες λειτουργώντας ένα αξιόλογο σύστημα με δικές τους προσπάθειες.

Αυτό που προέχει είναι το Υπουργείο Παιδείας να δώσει σαφείς κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό στην περίοδο της μερικής άρσης των μέτρων, αλλά και για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς αναμένουν να μάθουν -και πρέπει να ξέρουν- τι πρόκειται να γίνει. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει απαντήσεις και λύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση