ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Να ξεκαθαρίσει η πλευρά μας πως συζητά μόνο στη βάση ΔΔΟ

Στις 9 Αυγούστου θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως είμαστε έτοιμοι για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το Κραν Μοντανά και μετά

Newsroom K

Η πλευρά μας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πως συζητά μόνο στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και πως απορρίπτει κατηγορηματικά τουρκικές προσεγγίσεις για λύσεις δύο κρατών και συνομοσπονδίας, αναφέρει σε δηλώσεις του το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Όπως επισημαίνει στην συνάντηση της 9ης Αυγούστου, η δική μας πλευρά θα πρέπει α δείξει πολιτική βούληση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η αντιμετώπιση της οριακής κατάστασης και της Τουρκίας απαιτεί καθαρές θέσεις και σταθερούς χειρισμούς,Είμαστε σε μια οριακή καμπή για το Κυπριακό. Για να ανοίξει παράθυρο ευκαιρίας για σωστή λύση στο Κυπριακό, αλλά και για να αντιμετωπιστεί η κατοχική Τουρκία αποτελεσματικά, χρειάζονται σταθεροί και σοβαροί χειρισμοί.

Η αποενοχοποίηση της Τουρκίας και η εμβάθυνση της κατοχής και της διχοτόμησης που η Τουρκία επιχειρεί, οδηγούν σταθερά στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης. Η πλευρά μας οφείλει να προσέλθει στη συνάντηση της 9ης Αυγούστου με πολιτική βούληση για ουσιαστική επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο καλύτερος τρόπος να το επιτύχει είναι να ξεκαθαρίσει με τον πλέον σαφή ότι η πλευρά μας είναι έτοιμη για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κρανς Μοντανά, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και με την ίδια διαδικασία. Να ξεκαθαρίσει ότι συζητά μόνο στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας και απορρίπτει κατηγορηματικά τουρκικές προσεγγίσεις για λύσεις δύο κρατών και συνομοσπονδίας.

Η πρόταξη του ζητήματος του Φυσικού Αερίου από την τουρκοκυπριακή πλευρά, με απαράδεκτους μάλιστα τρόπους, περιπλέκει την προοπτική ουσιαστικής επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Τώρα η προσοχή όλων πρέπει να είναι πως υλοποιείται ο στόχος της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Είναι γνωστή η θέση ΑΚΕΛ για αντιπρόταση στην πρόταση Ακιντζί, που να δίνει κίνητρα για σωστή λύση και κίνητρα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη μετά τη λύση του κυπριακού.

Αυτή τη στιγμή η προσοχή μας είναι επικεντρωμένη στην 9η Αυγούστου και πως θα η πλευρά μας θα πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα για το καλό της πατρίδας. Με αυτό το πνεύμα προσερχόμαστε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με καθαρές και δημιουργικές θέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X