ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος επιμένει στις περιβόητες νέες ιδέες του

Δε μπορούμε να ζητούμε να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε όταν ο Πρόεδρος επιμένει σε νέες ιδέες που αναιρούν τις συγκλίσεις

Newsroom K

Ο γ.γ των Ηνωμένων Εθνών φέρεται να μην έχει πειστεί για την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την επανέναρξη των συνομιλιών επισημαίνει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Ο κ. Στεφάνου διερωτάται, πως μπορούν να επαναρχίσουν οι συνομιλίες εκεί που έμειναν –βάσει και των επιστολών του Νίκου Αναστασιάδη προς τον γ.γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες- όταν επιμένει σε θέσεις όπως η χαλαρή ομοσπονδία κοινοβουλευτικό σύστημα κι άλλα που όπως υπογραμμίζει αναιρούν τις σχετικές συγκλίσεις. Ο κ. Στεφάνου ψέγει και το γεγονός ότι ενώ εδώ και μία βδομάδα αποκαλύφθηκε η είδηση αποστολής επιστολής προς τον γ.γ του ΟΗΕ, δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από πλευράς της κυβέρνησης.

Αυτούσια η ανακοίνωση
Έχει παρέλθει σχεδόν μια βδομάδα από την αποκάλυψη στην οποία προέβη ο Υπουργός Εξωτερικών ότι ο Πρόεδρος απέστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Εδώ και μέρες ζητήσαμε από την κυβέρνηση επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο της επιστολής, αλλά καμία αντίδραση από μέρους της.

Οι κυβερνώντες εκμεταλλεύονται το κενό ενημέρωσης για να προβαίνουν σε στοχευμένες και επιλεκτικές διαρροές με στόχο να διαμορφώσουν βολικό επικοινωνιακό κλίμα. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που μεταξύ της ουσίας και της επικοινωνίας επιλέγουν την επικοινωνία για εσωτερική κατανάλωση.

Ο Πρόεδρος ζήτησε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων πλην όμως ο ΓΓ δεν ανταποκρίνεται. Γιατί άραγε; Είναι μήπως γιατί δεν έχει πειστεί για τις προθέσεις του Προέδρου; Και πώς να πειστεί, όταν ο ΠτΔ στη συνέντευξή του στο «Φιλελεύθερο» επιμένει στις περιβόητες ιδέες του για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, κοινοβουλευτικό σύστημα κι άλλα που αναιρούν τις σχετικές συγκλίσεις ενώ κατά τα άλλα ζητά να συνεχίσουμε απ’ εκεί που μείναμε;

Το θέμα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων είναι πολύ κρίσιμο και μέχρι τώρα ο Πρόεδρος δεν το χειρίστηκε ορθά. Η Τουρκία εκμεταλλεύεται το παρατεταμένο αδιέξοδο για να δημιουργεί νέα σοβαρά τετελεσμένα. Είναι γι’ αυτό που επιβάλλεται ο Πρόεδρος να απευθυνθεί στο ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη του διαλόγου χωρίς να θέτει κανένα όρο και προϋπόθεση πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλιώς ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να πείσει για τις προθέσεις του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Χρειάζεστε βοήθεια 2% για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγοράστε αυτοκίνητο και πληρώστε ιατρικούς λογαριασμούς ...»
selsumat@gmail.com  |  11:53

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«προσφέρουμε βοήθεια δανείου 2% για να κάνουμε επιχειρηματικές συναλλαγές, να αγοράζουμε αυτοκίνητα και ...»
matto  |  11:52

ΠΣΕΜ: Δημοψήφισμα για ολοήμερη αποχή με αφορμή τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

« 7 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...»
ΜΑΡΙΚΑ  |  11:40

Best Value για επαγγελματίες

«Βάλθηκαν να μας ……… τρελάνουν ;;; «Το μυστήριο του Αγιασμού (????) τέλεσε ο ………» Ο Αγιασμός που τελείται ...»
YIANNOULIS  |  11:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X