ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ σε Πελεκάνο: Ή δεν διαβάζει ή δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει ή λέει ψέματα

Πώς σχολιάζει το κόμμα τα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αντί να προβάλλει και να καταγγέλλει τις απαράδεκτες τουρκικές θέσεις που εκφεύγουν των ψηφισμάτων των Ο.Η.Ε. και των όρων εντολής του Γενικού Γραμματέα, να τις αιτιολογεί αποδίδοντας ευθύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ελληνοκυπριακή πλευρά. Στην ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ο κ. Πελεκάνος «Είτε δεν διάβασε τις δηλώσεις, είτε δεν καταλαβαίνει τί διαβάζει, είτε λέει ψέματα». 

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Τρία ενδεχόμενα υπάρχουν για να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Είτε δεν διάβασε τις δηλώσεις, είτε δεν καταλαβαίνει τί διαβάζει, είτε λέει ψέματα. Το βέβαιο είναι ότι η αντιφατική και ανερμάτιστη πολιτική του Προέδρου δίνει χώρο στην Τουρκία σχεδόν ανενόχλητα να προωθεί τη διχοτομική της πολιτική.

Το ΑΚΕΛ ήταν πάντα και παραμένει στο δρόμο της απελευθέρωσης και της επανένωσης στη συμφωνημένη βάση λύσης. Ο κ. Αναστασιάδης σε ποιο δρόμο είναι; Της ομοσπονδίας; Των δύο κρατών ή της επιστροφής στο ενιαίο κράτος του 1960;

Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Είναι θλιβερό και απαράδεκτο ηγέτης πολιτικού κόμματος, ενημερώνοντας Πρέσβεις ξένων χωρών, αντί να προβάλλει και να καταγγέλλει τις απαράδεκτες τουρκικές θέσεις που εκφεύγουν των ψηφισμάτων των Ο.Η.Ε. και των όρων εντολής του Γενικού Γραμματέα, να τις αιτιολογεί αποδίδοντας ευθύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Επιτέλους ο κ. Στεφάνου θα πρέπει να κατανοήσει ότι ανάλογες ενέργειες όχι μόνο δεν βοηθούν την προσπάθεια λύσης του Κυπριακού, αλλά ενισχύουν και δικαιολογούν τις θέσεις της Τουρκίας και των εγκαθέτων της στις υπό κατοχή περιοχές.

Τί επιτέλους επιδιώκει να πετύχει ο κ. Στεφάνου κατηγορώντας την Κυπριακή Κυβέρνηση;

Κατανοεί ότι με τα όσα αβάσιμα προβάλλει δικαιολογεί τις τουρκικές αξιώσεις ενώπιον, μάλιστα, ξένων διπλωματών που, βεβαίως, ανάλογα θα ενημερώσουν τις Κυβερνήσεις τους;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για πολλοστή φορά θέλει να καταστήσει σαφές προς τον κ. Στεφάνου και όσους υιοθετούν ανάλογες αντιλήψεις πως δεν πρόκειται να υιοθετήσει θέσεις που εξυπηρετούν τους τουρκικούς σχεδιασμούς εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού.

Την ίδια ώρα επαναλαμβάνει και την πάγια θέση πως είναι πανέτοιμος να συμμετάσχει σε δημιουργικό διάλογο, όχι με τους όρους της Άγκυρας, αλλά με τους όρους του διεθνούς δικαίου, προκειμένου να επιτύχει μια λειτουργική και συνεπώς βιώσιμη λύση για το Κυπριακό που θα σέβεται τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αλλά και θα διασφαλίζει πως η όποια λύση θα σέβεται τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση