ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακιντζί: Δεν θα μετατραπούμε σε μειονότητα

Οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό δε μπορούν να διαρκέσουν άλλα πενήντα χρόνια ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης

Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα ενός νησιού που θα κυβερνούν οι Ε/κ διαμήνυσε σε συνάντηση που είχε με Τούρκους αξιωματούχους ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Ξεκαθάρισε πως οι συνομιλίες δε μπορούν να διαρκέσουν άλλα πενήντα χρόνια σημειώνοντας πως και τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν μια να δουν ένα αποτέλεσμα. 

«Οι Ελληνοκύπριοι (στο παρελθόν) θεώρησαν ότι το νησί είναι μονάχο δικό τους, μάλιστα πέρα από αυτό επιχείρησαν να το ενώσουν με την Ελλάδα. Αυτό δεν ήταν δυνατό, άλλωστε και δεν έγινε». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο μιας συνάντησης με σημαντικό στέλεχος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Βολκάν Μπόζκιρ, και η αποστολή που τον συνοδεύει στο πλαίσιο των επαφών που έχουν με την τ/κ πλευρά έγιναν πρώτα δεκτοί στο «Προεδρικό Μέγαρο» από τον Μουσταφά Ακιντζί.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ακιντζί τόνισε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα ενός νησιού που θα διακυβερνούν οι Ρωμιοί και πρόσθεσε τα εξής: «Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν μπορούν να διαρκέσουν άλλα 50 χρόνια. Δεν θα πάρουμε μέρος σε μια διαδικασία με ανοικτό τέλος, η οποία δεν είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το ίδιο υπονόησε και η Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν πια να δουν ένα αποτέλεσμα».

Ο Βολκάν Μπόζκιρ από την πλευρά του σημείωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να στέκεται στο πλευρό της «ΤΔΒΚ» σε όλα τα προβλήματα της και να ενεργούν από κοινού. «Η επιθυμία της ρωμαίικης πλευράς να τοποθετήσει τους Τουρκοκύπριους σε καθεστώς μειονότητας παρατείνοντας τη διαδικασία, αποκαλύφθηκε με πολύ προφανή τρόπο», τόνισε ο κ. Μποζκίρ, σύμφωνα με τον οποίο η συνύπαρξη στο νησί στη βάση της πολιτικής ισότητας είναι ένα αποτέλεσμα που επιθυμεί η Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση