ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:12
 

Ακιντζί: Εύχομαι ένα μέλλον χωρίς οδοφράγματα

Από τους αριθμούς των διελεύσεων στο οδόφραγμα Δερύνειας – Αμμοχώστου, είπε ο Τ/κ ηγέτης, φάνηκε ότι αυτό ήταν μια ανάγκη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εύχομαι να δημιουργηθούν στην Κύπρο συνθήκες μιας μόνιμης ειρήνης και να φτάσουμε σε ένα μέλλον που δεν θα χρειαζόμαστε οδοφράγματα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί από το οδόφραγμα Δερύνειας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μετέβη εκεί για επιθεώρηση του σημείου ελέγχου και όπως ανέφερε «δεν είναι δύσκολο να χτιστούν στην Κύπρο συνθήκες για ένα μέλλον με ειρήνη και ευμάρεια χωρίς την ανάγκη οδοφραγμάτων. Και αυτό γίνεται με το να δείξουν και οι δύο πλευρές σεβασμό στα αμοιβαία δικαιώματα και την πολιτική ισότητα».
 
Από τους αριθμούς των διελεύσεων στο οδόφραγμα Δερύνειας – Αμμοχώστου, είπε ο Τ/κ ηγέτης, φάνηκε ότι αυτό ήταν μια ανάγκη και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην διάνοιξή του, εκφράζοντας χαρά που και ο ίδιος πήρε μέρος σε αυτή την προσπάθεια.
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί σημείωσε ότι χθες επισκέφθηκε το Απλίκι/Ζώδια και σήμερα την Δερύνεια/Αμμόχωστο και είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό αφότου τα δύο οδοφράγματα λειτούργησαν.

Από τις 12 Νοεμβρίου του 2018, ανέφερε, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019 από το οδόφραγμα Δερύνειας/Αμμοχώστου καταγράφηκαν 26.578 διελεύσεις Ε/κ από το «νότο» στο «βορρά» και 14.692 Τ/κ από τον «βορρά» στο «νότο». Ανέφερε επίσης ότι 20.306 υπήκοοι τρίτων χωρών πέρασαν το ίδιο αυτό διάστημα από το «νότο» στον «βορρά».
 
Αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν κατά τους μήνες της άνοιξης, προέβλεψε ο κ. Ακιντζί, λέγοντας πως τα νούμερα δείχνουν ότι το οδόφραγμα ήταν μια ανάγκη.
 
Τον κ. Ακιντζί συνόδευαν στο οδόφραγμα ο «διοικητής» και άλλοι αξιωματούχοι των «δυνάμεων ασφαλείας», ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου και μέλη της τ/κ Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος.
 
Στην συνέχεια, όπως μεταδίδεται, ο Τ/κ ηγέτης επισκέφθηκε και επιθεώρησε το λιμάνι Αμμοχώστου αλλά και το λατομείο που χρησιμοποιείται για τις εργασίες συντήρησης των τειχών της Αμμοχώστου. Μαζί του ήταν ο συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Αλί Τουντζάι και η συντονίστρια των Τεχνικών Επιτροπών, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί.
 
Ο κ. Ακιντζί ευχήθηκε όπως οι δυσκολίες που υπάρχουν με την εξεύρεση της κίτρινης πέτρας για τις ανάγκες της συντήρησης ξεπεραστούν σύντομα και μπορέσουν να προχωρήσουν οι εργασίες της Επιτροπές για τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου που είναι μνημεία και για ολόκληρη την διεθνή κοινότητα.
 
Ενημερώθηκε, ανέφερε, για τις δυσκολίες από την έκθεση που του δόθηκε για την πορεία των Τεχνικών Επιτροπών και θέλησε να δει ο ίδιος τί συμβαίνει. Δεν είναι μόνο τα τείχη στην Αμμόχωστο, αλλά και τα τείχη στην Λευκωσία που πρέπει να καθαριστούν από τα άγρια χόρτα με επιστημονικό τρόπο και γι’ αυτό έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός, σημείωσε λέγοντας ότι η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, των τειχών, είναι πολύ σημαντική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Το ΑΚΕΛ με προδοτικο τροπο χρησιμοποιηται ως δουρειος ιππος των τουρκων για να μπουν στην ευρωπη να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:36

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:35

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X