ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακροβατώντας στο Συναγερμικό ναρκοπέδιο

Η νέα ηγεσία προσπαθεί να βρει αμήχανα τον βηματισμό της και να προσδιορίσει τι είναι τελικά η ορολογία υπεύθυνη αντιπολίτευση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο ΔΗΣΥ έχει γυρίσει σελίδα μετά την πλήρη ανανέωση του κόμματος και τη σαφή θέση του ότι θα βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση. Ωστόσο όσο περνά ο χρόνος διαπιστώνεται πως θα δυσκολευτεί αρκετά να βρει τους βηματισμούς του, να χαράξει την αντιπολιτευτική του στάση και κυρίως να καθορίσει την πολιτική του ταυτότητα για μία σειρά λόγων.

• Η ηγεσία Αναστασιάδη- Αβέρωφ, η ρήξη τους και σήμερα η προσπάθεια επιβολής της θέσης τους προκάλεσαν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας σοβαρή φθορά στο κόμμα και δένουν πολλές φορές τα χέρια της διάδοχης κατάστασης. 

• Μία σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών με πολιτικό βάρος βρίσκονται επί του παρόντος παροπλισμένοι. 

• Η φιλελεύθερη τάση στον ΔΗΣΥ έχει ηττηθεί μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές και έχει επικρατήσει κατά κράτος η συντηρητική τάση. 

• Ο ΔΗΣΥ θέλει να είναι αντιπολίτευση ωστόσο δεν έχει ξεκάθαρη γραμμή για το πως θα χειριστεί τα στελέχη που στήριξαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη ιδιαίτερα ενόψει δημοτικών εκλογών. 

• Η Αννίτα Δημητρίου, πέραν του αντιπολιτευτικού ρόλο που έχει υπογραμμίσει, δεν έχει δώσει σαφή ένδειξη για το που θέλει να πάρει το κόμμα και ποιο είναι το όραμά της. 

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Μαρίνας Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ