ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλληλεγγύη: Ανακοίνωσε άλλους τρεις υποψήφιους

Η ανακοίνωση του κόμματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Αλληλεγγύη ανακοίνωσε ακόμη τρεις υποψήφιους οι οποίοι θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

Για την επαρχία Αμμοχώστου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Δρ Σιάμαρου Ανδρέα, συμβούλου σπουδών, ποιότητας και ανάπτυξης.

Ο Δρ. Σιάμαρος Ανδρέας είναι πρόσφυγας από τα κατεχόμενα χωριά Τρίκωμο και Σπαθαρικό της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Απέκτησε δίπλωμα Τεχνικού Μηχανικού από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο (ΑΤΙ), στο κλάδο Ηλεκτρολογικής Μηχανικής. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασιλείο όπου του απενεμήθη το δίπλωμα BEng (Hons) Ηλεκτρονικής Μηχανικής και Μηχανικής Επικοινωνιών (First Class), μεταπτυχιακό Mphil(tr) και Δοκτοράτο PhD,σε ασύρματα τηλεπικοινωνιακά συστήματα και δίκτυα 5ης γενιάς. Τον Ιούνιο του 2020 απέκτησε μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) με ειδικότητα στην Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η μεγαλύτερη επιβράβευση και καταξίωση ως επιστήμονας έγινε με την απονομή Πρώτου Παγκόσμιου Βραβείου ως αποτέλεσμα πρωτοποριακών μετρήσεων σε ασύρματα δίκτυα 5ης γενιάς και μετά τα οποία βρίσκουν εφαρμογή σήμερα στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Έχει δημοσιεύσει πέραν των 40 επιστημονικών άρθρων.

Βραβεύτηκε με τρία κατά σειρά βραβεία από το Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είναι κάτω από το ROYAL CHAPTER. Επιστρέφοντας στη Κύπρο εργάστηκε σαν μεταδιδακτορικός συνεργάτης με το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου και ερευνητικός συνεργάτης με τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Ενσωματώθηκε με το τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας (Intercollege) ως Επίκουρος Καθηγητής και Αναπληρωτής Καθηγητής. Ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης, και Συντονιστής του γραφείου Erasmus στο P.A College, Λάρνακα.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης με τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας και Ειδικός Επιστήμονας με το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογιών Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) όπου δίδαξε Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα.

Το πάθος του για την έρευνα τον οδήγησε να αναλάβει Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του Κυπριακού Ιδρύματος Μελετών και Ερευνών (Κ.Ι.Μ.Ε) και Επικεφαλής Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης και Ποιότητας του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.

Τα τελευταία 6 χρόνια (2015-2021) ασχολείται κυρίως με θέματα Ανάπτυξης και Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση.

Για την επαρχία Λευκωσίας ανακοοίνωσε την υποψηφιότητα της Κικής Γρίβα, υπεύθυνη κλινικού εργαστηρίου Μακάριου Νοσοκομείου. 

Η Κική Γρίβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία, είναι γένος του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή και τέκνο του Χαρίλαου Γρίβα από το Τρίκωμο και της Ειρήνης Ιακώβου από το Κάϊρο.

Μετά την αποφοίτησή της από το Παγκύπριο Γυμνάσιο άρχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καΐρου όπου έλαβα το 1st degree M.B.B.CH. Λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Αίγυπτο αναγκάστηκε να συνεχίσει τις σπουδές της στο Concordia & McGill University στο Μόντρεαλ του Καναδά, από όπου έλαβε το πτυχίο Εργαστηριακής Ιατρικής, ενώ απέκτησε και δίπλωμα Διατροφολογίας από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Επιπλέον έχει δίπλωμα πιάνου και μουσικής από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών και μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Σήμερα εργάζεται στο Κλινικό Εργαστήριο του Μακάριου Νοσοκομείου ως υπεύθυνη του Κλινικού Εργαστηρίου. Όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους συλλόγους ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κλαδικής Νοσοκομειακών Εργαστηρίων και, στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα ως μέλος.

Έχει δύο τέκνα. Τον Γιώργο 33 ετών, απόφοιτο Νομικής Σχολής, και την Δανάη 27 ετών, απόφοιτο του κλάδου Πολυμέσα. Στόχος της υποψηφιότητάς της με το Κίνημα Αλληλεγγύη είναι να βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις για την ανύψωση της χώρας μας στο σημείο που της αξίζει μετά την πτώση στην οποία έχει περιέλθει κατόπιν άστοχων ενεργειών, οι οποίες την βρίσκουν κάθετα αντίθετη.

Αισθάνεται πως η υποψηφιότητά της δεν αποτελεί όνειρο ζωής αλλά υποχρέωσή της, καθώς θεωρεί ότι η έλλειψη καθαρού επιχειρηματικού λόγου, με γνήσια κίνητρα εμπνευσμένα από υψηλά ηθικά και πατριωτικά ιδεώδη, ευθύνεται σημαντικά για τη σημερινή οδυνηρή κατάσταση της Κύπρου μας.

Στο ψηφοδέλτιο για την επαρχία Λευκωσίας ανακοίνωσε τον Χρίστο Δημητριάδη, γραμματέας περιβάλλοντος του κινήματος Αλληλεγγύη.

Ο Χρίστος Δημητριάδης γεννήθηκε στις 27/10/1964 στον Κάμπο της Τσακκίστρας επαρχία Λευκωσίας.

Είναι τελειόφοιτος Παγκύπριου Γυμνασίου στις θετικές επιστήμες. Εξέτισε την στρατιωτική θητεία του το 1985 στην αεροπορία Λακατάμιας.

Μετά την απόλυσή του έγινε οδηγός διεθνών μεταφορών μέχρι και το 2000. Το 2000 ειδικεύτηκε στην Οκλαχόμα Αμερικής στην εταιρία Βerky για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, συντήρηση και συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήλιου και αέρα.

Το 2002 έως και το 2006 εργάστηκε στην υπογειοποίηση ηλεκτρικών καλωδίων υψηλής και χαμηλής τάσης σαν συνεργάτης στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Μέχρι το 2013 είχε επιστρέψει στα διεθνή δρομολόγια (Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή) Από το 2013 ασχολείται με αγροτικά και περιβαλλοντικά θέματα όπως η καλλιέργεια φαρμακευτικών βοτάνων μέχρι και σήμερα.

Από το 2016 μέχρι και σήμερα είναι γραμματέας περιβάλλοντος του Κινήματος Αλληλεγγύη και μέλος του Ευρωαγροτικού.

Έχει συμμετάσχει σε ταξίδια στην Ελλάδα και το Ισραήλ για ανταλλαγή γνώσεων σε αγροτικά θέματα. Παρακολούθησε ημερίδες δασολόγων. Είναι εθελοντής σε κατάσβεση πυρκαγιών.

Συμμετέχει σε συνεδρίες περιβάλλοντος της βουλής Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η συμμετοχή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ως διαγωνιζόμενος, ως αλυτάρχης και ως αγωνοδίκης (από το 1987 μέχρι το 2006). Είναι λάτρης της φύσης και του δάσους και πιστεύει στη συνύπαρξη περιβάλλοντος και ανθρώπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση