ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Αμάλθεια» - Πότε επανεκκινούν οι αποστολές στη Γάζα

Από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζονται κανονικά οι διαδικασίες παρά τις ζημιές στην αποβάθρα που κατασκεύασε ο αμερικανικός στρατός στη Γάζα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ του ΣΠΟΡ FM 95.00 ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Φυτιρής, υποψήφιος δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Φυτιρής, μέλος της συντονιστικής ομάδας που αφορά το σχέδιο Αμάλθεια, ανέφερε πως οι αποστολές με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα «μάλλον θα ξεκινήσουν από σήμερα (29/05) το βράδυ» και θα συνεχίζονται με ροή η οποία θα καθορίζεται από τη δυνατότητα διανομής μέσα στη Γάζα.

Όπως είπε ο κ. Φυτιρής, στόχος δεν είναι μόνο να φτάνει η βοήθεια, αφού για τη σωστή διανομή πρέπει να λειτουργούν σωστά και με την ίδια ταχύτητα πέντε γρανάζια. Η άφιξη βοήθειας, ο έλεγχος, η αποθήκευση, η φόρτωση και η εκφόρτωση και η διανομή. Όλα εξαρτώνται από τη δυνατότητα διανομής, ευθύνη η οποία ανήκει στα Ηνωμένα Έθνη και τις ΜΚΟ που βρίσκονται εντός του χώρου, δήλωσε ο κ. Φυτιρής.

Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο ζήτημα, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στο ΚΥΠΕ είπε πως από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας οι διαδικασίες «συνεχίζονται κανονικά» με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους που αφορούν το σχέδιο Αμάλθεια στη Λάρνακα, και συγκεκριμένα, έλεγχος, φόρτωση και μετάβαση είτε σε ασφαλή προσωρινή αποθήκευση ή σε πλωτό μέσο ή πλοίο αποθήκη έξω από Γάζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση