ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστασιάδης: Μη επαγγελματικός ο τρόπος δράσης μελών της Αστυνομίας

Διορίστηκε ο νέος Υπαρχηγός της Αστυνομίας Στυλιανού Παπαθεοδώρου.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Στυλιανού Παπαθεοδώρου.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον νέο Υπαρχηγό, ότι «αναλαμβάνετε σήμερα το τιμητικό αξίωμα του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, σε μία περίοδο όπου τα στυγερά εγκλήματα που αποκαλύφθηκαν έχουν προκαλέσει τον δικαιολογημένο συγκλονισμό όλων μας.

Δράττομαι της ευκαιρίας και εκφράζοντας για ακόμη μία φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και τη συγνώμη της Πολιτείας προς τις οικογένειες και τους φίλους των άτυχων θυμάτων για τον αμελή, λανθασμένο και μη επαγγελματικό τρόπο δράσης μελών του Αστυνομικού Σώματος, οφείλω την ίδια στιγμή να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες προς τα στελέχη και τα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που όλο αυτό το διάστημα εργάζονται αδιάκοπα και με ευσυνειδησία για την ανάσυρση των σορών των θυμάτων.

Τα όσα τραγικά επισυνέβησαν είναι άκρως αποκαλυπτικά των προκλήσεων που καλείστε να αντιμετωπίσετε, ιδιαίτερα όσον αφορά την αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους του Αστυνομικού Σώματος.

Δεδομένων των προκλήσεων αυτών, η απόφαση του διορισμού σας εδράστηκε αφενός στις ακαδημαϊκές σπουδές και αφετέρου στη μέχρι τώρα πολύχρονη πορεία σας σε μάχιμες και νευραλγικές θέσεις του Αστυνομικού Σώματος, η οποία είχε ως γνώμονα και χαρακτηρίστηκε από την προσήλωση στο καθήκον, τον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα.

Συνεχίζοντας την πορεία αυτή από την καθόλα σημαντική και υπεύθυνη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, σεβόμενος την εμπιστοσύνη που επέδειξε η Πολιτεία στο πρόσωπό σας και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης των καθηκόντων σας και της σπουδαιότητας του ρόλου σας, καλείστε να αναλώσετε το σύνολο των δυνάμεων σας εργαζόμενος με τον ίδιο ζήλο, έτσι ώστε να εκπληρώσετε με αποτελεσματικότητα την αποστολή σας απέναντι στην Πολιτεία, την κοινωνία και τους πολίτες.

Προς τον σκοπό αυτό, προτάσσοντας τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετεί το Αστυνομικό Σώμα και στη βάση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της υπηρεσιακής δεοντολογίας, αδιαπραγμάτευτοι άξονες των αποφάσεων και των ενεργειών σας θα πρέπει να είναι το όφελος της Υπηρεσίας και η υπεράσπιση των πολιτών και των δικαιωμάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ, δρώντας αμερόληπτα και ανεπηρέαστα, να εργαστείτε για την πάταξη του εγκλήματος, επιδεικνύοντας παράλληλα μηδενική ανοχή έναντι της όποιας αμέλειας ή μη επαγγελματικής επιτέλεσης των καθηκόντων μελών του Σώματος γα την εφαρμογή του νόμου και της τάξης.

Λαμβάνοντας σήμερα την ύψιστη τιμή αλλά και ευθύνη στη μέχρι στιγμή θητεία σας στις τάξεις της Αστυνομικής Δύναμης, είμαι πεπεισμένος ότι, μέσα από την αγαστή συνεργασία τόσο με τον αρχηγό όσο και με την ηγεσία και το σύνολο των μελών του Αστυνομικού Σώματος, και της Πολιτείας, θα φανείτε αντάξιος των προσδοκιών μας, θέτοντας ως προτεραιότητα και πετυχαίνοντας την πρόοδο του Σώματος.

Στο καθόλα απαιτητικό αυτό έργο να θεωρείτε δεδομένη τη στήριξη της Κυβέρνησης.

Συγχαίροντας σας ξανά για την ανάληψη των καθηκόντων σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην επιτέλεση της αποστολής σας έτσι ώστε και το κύρος της Αστυνομίας να αποκαταστήσετε και να αποκατασταθεί και η εμπιστοσύνη των πολιτών στο Σώμα».

Στ. Παπαθεοδώρου: Πρώτιστο μέλημα ο εντοπισμός των θυμάτων

Από την πλευρά του ο νέος Υπαρχηγός της Αστυνομίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία λόγω των στυγερών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν.

Πρόσθεσε ότι πρώτιστο μέλημα είναι η συνέχιση των ερευνών για εντοπισμό των θυμάτων και η συλλογή του αναγκαίου ανακριτικού υλικού για προσαγωγή του υπόπτου ενώπιον της δικαιοσύνης, η απονομή της οποίας θα συμβάλει στην αποκατάσταση της ηθικής τάξης και στην αύξηση του αισθήματος αλληλοσεβασμού των πολιτών σε μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισονομίας.

Επεσήμανε ότι «ως ηγεσία αναλαμβάνουμε την ευθύνη να προβούμε σε τομές και αλλαγές που θα συμβάλουν σε ουσιαστική αναδόμηση και ενίσχυση των διαδικασιών για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Αρχιεπίσκοπος: Γιατί δεν πήγα στην κηδεία του Δ. Χριστόφια

«"......κάλεσαν τον Άγιο αδελφό"!!! O ένας βαγαπόντης λέγει τον άλλο βαγαπόντη ΑΓΙΟ! Μα πότε εν ...»
ΑΚΑ  |  18:26

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Η πρόταση Ακκιντζί δίνει την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να δείξει πόσο έξυπνος είναι. Αν είναι! »
ΑΚΑ  |  18:23

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Μόνο υπό τον όρο να στήσουν επιτροπή που θα αναλάβει την επιστροφή περιουσι`ων προσφύγων.»
Varoshiotis  |  20:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X