ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:27
 

Αναστασιάδης: Να δούμε την επιβίωση της πατρίδας και όχι τα μικρομάγαζά μας

Κάποιοι μου ασκούν κριτική για μικροκομματικές σκοπιμότητες καλλιεργώντας κλίμα διχόνοιας

Newsroom K

Για κριτική χάριν κριτικής που στόχο έχουν μικροκομματικές σκοπιμότητες και την επιβίωση των «μικρομάγαζων» έκανε λόγο ο Νίκος Αναστασιάδης στέλνοντας προφανώς μήνυμα προς το ΑΚΕΛ και τον Άντρο Κυπριανού για την κριτική που του ασκεί το τελευταίο διάστημα. Μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Προσέλκυσης Επενδύσεων – Invest Cyprus, ο Νίκος Ανασττασιάδης υπογράμμισε πως εργάζεται άοκνα για τη λύση του προβλήματος, προτρέποντας τις δυνάμεις που τον επικρίνουν πως δεν είναι η ώρα να καλλιεργείται κλίμα διχόνοιας. «Αν δημιουργήσουμε ένα κράτος που δεν θα λειτουργεί, δεν θα το αποδεχθεί ο λαός. Και αν δεν θα το αποδεχθεί ο λαός, αυτό θα είναι η χειρίστη των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρουμε στην πατρίδα μας και είναι τότε που θα προσμετρούμε το ένα μετά το άλλο τα δεινά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι η ώρα να καλλιεργείται κλίμα διχόνοιας, όταν γνωρίζουμε καλά τις θέσεις της άλλης πλευράς. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι το να κωφεύουμε δεν εξυπηρετούμε κανέναν» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Είναι καλό» όπως είπε «κάποιοι να με συμβουλεύουν, καλύτερο όμως είναι πριν να ασκούν κριτική χάρη της κριτικής ή χάρη των κομματικών σκοπιμοτήτων, να ακούν με διαύγεια πνεύματος και να προσμετρούν ή να εκτιμούν ποιες οι συνέπειες από την αποδοχή των όσων μου εισηγούνται; Ποιες οι συνέπειες από τη συνέχιση αποδοχής των εγγυητικών ή επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας, της παρουσίας κατοχικού στρατού ή πολύ περισσότερο της θετικής ψήφου για κάποια απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης;» διερωτήθηκε.
Όπως είπε «δεν αρνούμαστε στους Τουρκοκύπριους την ασφάλεια, δεν αρνούμαστε την κατοχύρωση του δικαιώματος να προστατεύονται από τυχόν αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας. Για αυτό και αποδεχόμαστε τη θετική ψήφο σε κάθε απόφαση που θα επηρεάζει τα ζωτικά συμφέροντα της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Όμως, αυτό που χρειαζόμαστε είναι κράτος λειτουργικό για να μπορεί να σταθεί στο βάθος χρόνου, για να μπορεί να είναι βιώσιμο, για να μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική και συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Έτσι αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη. Και όχι μέσα από την κώφευση στα όσα ακούμε αλλά δεν λαμβάνουμε υπόψη θεωρώντας πως εμείς φέρουμε την ευθύνη».

Να ξεπεράσουμε την κομματική προσήλωση

«Είναι από το Κραν Μοντανά που ακούω περίπου, από κάποιους, ότι την ευθύνη για το ναυάγιο δεν είναι εκείνοι που αρνήθηκαν τις εγγυήσεις (την κατάργηση τους), δεν είναι εκείνοι που επέμεναν στη θετική ψήφο, δεν είναι εκείνοι που επέμεναν στη διατήρηση επεμβατικών δικαιωμάτων, αλλά εμείς που δεν τα αποδεχθήκαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε «είναι επιτέλους καιρός να ξεπεράσουμε συμπλέγματα, να ξεπεράσουμε την κομματική και μόνο προσήλωση, είναι καιρός να πούμε ότι επιτέλους πραγματικά θέτουμε πάνω από τις σκοπιμότητες τη χώρα μας, το σύνολο των κατοίκων αυτού του τόπου. Και υπηρετώντας ή δημιουργώντας τις προοπτικές για ένα βιώσιμο και λειτουργικό κράτος δεν εξυπηρετούμε μόνο τους Ελληνοκύπριους, αλλά και τους Τουρκοκύπριους».

Όπως είπε η «απεξάρτηση από τρίτες χώρες δημιουργεί τις βασικές προϋποθέσεις ανεξαρτησίας και δημιουργίας ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους». «Προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστώ, προς αυτή την κατεύθυνση θα εμμείνω και εύχομαι όλοι να συνειδητοποιήσουν κάποια ώρα ότι επιτέλους πέραν και πάνω από τα μικρομάγαζά μας υπάρχει το μεγάλο όραμα που δεν είναι άλλο από την επιβίωση της πατρίδας μας».

 

ΣΧΟΛΙΑ

"ΠτΔ: Η επιβίωση της πατρίδας, πάνω από τα μικρομάγαζά μας": Διερωτούμαι αν η συναγερμοποίηση του κράτους και της κρατικής μηχανής, και η σώρευση συναγερμικών συμβούλων στο προεδρικό στοχεύουν στην επιβίωση της πατρίδας και όχι στην ενίσχυση του περαπεδκιώτικου μικρομάγαζου!!!

Ai Em
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Την ανηφόρα στην οποίαν αυτοδοξάζεστε ότι μας οδηγήσατε Περιπλανώμενε γιά χρόνια ψευδές σκαρίφημα ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:53

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«…ενώ η χολή που εκρέει από το στόμα του Προέδρου και των συναγερμικών λατζιναρκών είναι απείρως ...»
Ai Em  |  15:39

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Aγαπητέ ΑΚΑ, Έχετε δίκαιο αλλά αυτοί οι άνθρωποι λόγω των ανεπαρκειών του εκλογικού σώματος των ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:07

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«"...δεν βοηθά στην προσπάθεια από τη μια να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:00

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X