ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:08
 

Αναστασιάδης: Προχωρούμε απρόσκοπτα στην υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών

Την ετοιμότητά του να συνεργαστεί εποικοδομητικά με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για λύση εξέφρασε ο Πρόεδρος

Newsroom K

Την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εποικοδομητικά για λύση βιώσιμη και λειτουργική υπογράμμισε από το 14 συνέδριο του Economist ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σημειώνοντας πως το όραμά του το παρουσίασε ήδη στον Τ/κ ηγέτη και στους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε πως σύντομα θα ενημερώσει γι αυτό και τον λαό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο ενεργειακό πρόγραμμα και εξήγησε πως η Κυπριακή Δημοκρατία αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό της ρόλο και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση των ενεργειακών της σχεδιασμών.

Όπως είπε η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση πολιτικών εντός της ΕΕ, ιδιαίτερα στην καταπολέμηση ασύμμετρων απειλών και στη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων, ως επίσης και στην παροχή διευκολύνσεων για τον σκοπό αυτό σε εταίρους της, ενώ ανάλογες διευκολύνσεις παρέχει και προς άλλες χώρες πέραν της Ε.Ε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τριμερείς σχέσεις και τον ρόλο τους, σημειώνοντας πως ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες και αποκάλυψε πως τόσο ευρωπαϊκές χώρες όσο και χώρες του αραβικού κόλπου έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σε αυτές.
Όπως εξήγησε, η ενίσχυση του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και η ανάδειξη του γεωστρατηγικού της ρόλου επιτρέπουν την εφαρμογή των ενεργειακών σχεδιασμών.

Ξεκαθάρισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών της προς όφελος όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες αναβάθμισης των ενεργειακών συμπράξεων.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσπάθειες που γίνονται στο κυπριακό σημειώνοντας πως οι προσπάθειες επικεντρώνονται από τη μια στην αξιοποίηση και ενάσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και ως ελληνοκυπριακή κοινότητα εξαντλούμε κάθε προσπάθεια για μια βιώσιμη λύση που για να είναι βιώσιμη πρέπει να είναι και λειτουργική. Σημείωσε πως ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι ιδέες που κατέθεσε στον ηγέτη της Τ/κ πλευράς Μουσταφά Ακιντζί, τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και στους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων.

Σπέχαρ και ελπίδα

Κατά τη διάρκεια της του συνεδρίου τοποθετήθηκε και η ειδική αντιπρόσωπος Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία ανέλυσε το κατά πόσο υπάρχει ακόμα ελπίδα στο κυπριακό. Η ίδια εξήγησε πως η ελπίδα παραμένει ζωντανή, αλλά για την επίτευξη του στόχου χρειάζεται και μία σειρά άλλων στοιχείνω, όπως ρεαλισμός, συμβιβασμός, ηγεσία, πολιτική βούληση και διάλογος. Όπως εξήγησε οι δύο ηγέτες έδειξαν αποφασιστικότητα κατά την τελευταία τους συνάντηση με την διάνοιξη των οδοφραγμάτων, έστω κι αν καθυστέρησε. Σημειώνοντας πως οι πολίτες απογοητεύονται κάθε φορά που οδηγείται η διαδικασία σε ναυάγιο, σημείωσε πως χρειάζεται κουράγιο στην όλη διαδικασία και θάρρος, τόσο των ηγετών όσο και των πολιτών. Κάλεσε μάλιστα τον επιχειρηματικό κόσμο να συμμετέχει στην όλη διαδικασία, καθώς όπως είπε έχει σημαντικό ρόλο να επιτελέσει στην επίτευξη λύσης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

« Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου αιτηθείτε τώρα  |  20:38

Δίωρη αποχή από του μαθητές για τα τετράμηνα

«ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ...»
ΜΑΡΙΑ  |  10:58

Θέμα μηνών η έλευση 5G στην Κύπρο

«Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το Βέλγιο ανέβαλε την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας (5G) ...»
Andreas Malis  |  10:14

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X