ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:20
 

Αναστασιάδης: Τουρκία, Οζερσάϊ και Τατάρ μολύνουν το κλίμα

Οι απειλές και η τακτική κανονιοφόρων αποτρεπτικός παράγοντας έναρξης συνομιλιών ακόμα και με συμφωνία στους όρους αναφοράς

Newsroom K

Την ξεκάθαρη θέση πως εν μέσω προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην περιοχή και με τα όσα διαδραματίζονται τελευταία, με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου δεν μπορεί να υπάρξει έναρξη των συνομιλιών, διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του «Alpha» ο Νίκος Αναστασιάδης είπε πως δεν μπορεί να αναμένει κάποιος πως κάτω από απειλές και τακτική των κανονιοφόρων, υπάρχει ηγέτης που θα προσέλθει σε διάλογο. Ερωτηθείς για τις επαφές της κ. Λούτ είπε πως μετά τη συνάντησή του, με τον Μουσταφά Ακιντζί διαφάνηκε πως υπάρχει κοινό έδαφος για τους όρους αναφοράς και επανέναρξη του διαλόγου.

Ωστόσο ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία στους όρους αναφοράς, οι τουρκικές προκλήσεις είναι αρνητικός παράγοντας που μπορούν να αποτρέψουν την έναρξη των συνομιλιών.

Για Αμμόχωστο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς για το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης «Κ» σχετικά με περιουσίες στην περίκλειστη πόλη και την κρούση σε Ε/κ να πωλήσει ξενοδοχεία, χαρακτήρισε ανησυχητικά τα όσα συμβαίνουν στην πόλη της Αμμοχώστου λέγοντας ότι τυγχάνουν χειρισμού από τον υπουργό Εξωτερικών σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους του κράτους. Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες της «Κ» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως υπήρξε επιβεβαίωση από πλευράς των όσων έχουν πλησιαστεί.

Ερωτηθείς ο κ, Αναστασιάδης εάν υπάρχει σκέψη για προσφυγή στα Ηνωμένα Έθνη απάντησε πως με εντολές του ο υπουργός Εξωτερικών μαζί με τους νομικούς συμβούλους μελετά ένα ανάλογο ενδεχόμενο. «Έχω ενημερώσει την κ. Λουτ. Μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο η οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή, αφού κατά κύριο λόγο παραβιάζει και τις συγκλίσεις αλλά και τον χάρτη που κατετέθη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X