ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:01
 

Αναχωρεί για Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εξωτερικών

Θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στην 74η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί το Σάββατο, μέσω Λονδίνου, για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στην 74η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει αριθμό συναντήσεων και επαφών τόσο με ομολόγους του, όσο και με αξιωματούχους περιφερειακών και διεθνών Οργανισμών.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ελλάδας, της Ρουάντα, της Ινδίας, της Ανδόρας, της Λιβύης, του Αιθιοπίας, της Νορβηγίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, του Λάος, του Μαρόκου, του Λιβάνου, του Ιράκ, του Μπαχρέιν, του Κατάρ και της Ιορδανίας.

Θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις συναντήσεις που θα έχει μεταξύ άλλων και με τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ

Πέραν από τις διμερείς επαφές, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει, από κοινού με τον ομόλογό του της Ελλάδας, σε τριμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Αρμενίας, αντίστοιχα, ενώ θα έχει, επίσης, αριθμό συναντήσεων με αξιωματούχους διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων, με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου και με την Ύπατη Αρμοστή ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Περαιτέρω, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στη 19η Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών μελών της Κοινοπολιτείας, ενώ θα παρακαθίσει επίσης στο δείπνο που θα παραθέσει ο Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. προς τους Υπουργούς Εξωτερικών των Κρατών Μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και σε δείπνο εργασίας υπουργικού επιπέδου που διοργανώνει το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης με αντικείμενο συζήτησης τη Μέση Ανατολή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις συναντήσεις που ο τελευταίος θα έχει, αντίστοιχα, με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας, της Ινδίας και της Βόρειας Μακεδονίας, τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Κίνας, καθώς επίσης και με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο την ερχόμενη Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Εδώ δεν μπορούν να εξημερώσουν το θηρίο οι μεγάλες δυνάμεις και μείς ψαχνόμαστε για λύση; Δεν είναι ...»
Leon  |  13:24

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X