ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανδρέας Μαυρογιάννης στην «Κ»: Ανεξάρτητος υποψήφιος του προοδευτικού χώρου

Έγινε μία κουβέντα, τίποτα επίσημο για τον διαχωρισμό της ΑΟΖ, όπου και ξεκαθάρισα την αντίθεσή μου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ο διαπραγματευτής δεν είναι ούτε κομματική τοποθέτηση, ούτε μέλος της κυβέρνησης, ούτε συμμετέχει καθ’οιονδήποτε τρόπο στην διακυβέρνηση του τόπου» λέει στην πρώτη του συνέντευξή του μετά το πράσινο φως που πήρε από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στην «Κ».

Ο ίδιος παραδέχεται πως έχει ευθύνη για την πορεία του κυπριακού, ξεκαθαρίζει ωστόσο πως ένα είναι οι θέσεις που κατέθεσε η πλευρά μας και έφεραν το κυπριακό μία ανάσα πριν την λύση και άλλο οι επί μέρους χειρισμοί. Αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως έγινε μία κουβέντα για τον διαχωρισμό της ΑΟΖ στην οποία ήταν πλήρως αντίθετος και τη θεώρησε ως μη γενομένη.

Μιλώντας για την διαπραγματευτική μας δεινότητα αποκαλύπτει πως από τη στιγμή που ο γ.γ του ΟΗΕ υπέβαλε έγγραφο για την εφαρμογή της λύσης ως τη μόνη προϋπόθεση για να καταργηθούν εγγυήσεις, δεν έπρεπε να επιτρέψουμε στη συζήτηση να αποπροσανατολιστεί.

Απορρίπτει τη φημολογία ότι έχει γερές οικονομικές πλάτες πίσω από την υποψηφιότητά του υποστηρίζοντας πως θα βασιστεί στο crowdfunding. Μιλά και για τον Νίκο Χριστοδουλίδη εκφράζοντας τη λύπη του για το περιστατικό της εξαγγελίας και θυμάται το ποίημα του Καβάφη που λέει «μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε. Ένας τυχαίος αστείος άνθρωπος».

Διαβάστε την συνέντευξη στην Μαρίνα Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ»

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση