ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με αναφορές σε Κυπριακό-ΑΟΖ ανέλαβε η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναγνωρίσει με συνέπεια - σε δημόσιο και ιδιωτικό - το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, δήλωσε

Newsroom K

Στο προεδρικό βρέθηκε σήμερα το πρωί η διπλωμάτης Τζούντιθ Γκάρπερ όπου και επέδωσε τα διαπιστευτήριά της ως νέα πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία, στη θέση της Κάθλιν Ντόχερτι. 

Η κ. Γκάρμπερ προέβη και σε δηλώσεις μετά την τελετή στο προεδρικό, με αναφορές που σκοπό είχαν να επανεβεβαιώσουν την υποστήριξη της Αμερικής στην επανέναρξη των συνομιλιών για μια δίκαιη λύση του κυπριακού.  

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες των αρχηγών των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κοινοτήτων, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, να διαμορφώσουν μια δίκαιη και διαρκή λύση που θα επανασυνδέσει το νησί ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», ανέφερε σχετικά. 

Συνάντηση με τη νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ είχε και ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης με τον οποίο συζήτησαν την εφαρμογή της δήλωσης προθέσεων που υπέγραψαν ΗΠΑ και Κύπρος. 

Στις δηλώσεις της η κ. Γκάρμπερ έκανε αναφορά και στο φυσικό αέριο τονίζοντας πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναγνωρίσει με συνέπεια - σε δημόσιο και ιδιωτικό - το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι αυτοί θα πρέπει να κατανέμονται ισότιμα ​​μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».

Ποια είναι

Διπλωμάτης καριέρας, μέχρι πρόσφατα ήταν βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για το Γραφείο Ωκεανών και Διεθνών Περιβαλλοντικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Από το 2009 μέχρι το 2012 ήταν Πρέσβης των ΗΠΑ στη Λετονία και προηγουμένως βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις.

Η καριέρα της στο ΥΠΕΞ ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, έχει πτυχίο στα διεθνή οικονομικά μεταξύ άλλων, ενώ είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση